AcasăAdministrațieSITUAȚIE DEZASTRUOASĂ - Cetățenii din 18 localități din județ, printre care și...

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ – Cetățenii din 18 localități din județ, printre care și Sighetu Marmației, ar putea rămâne cu gunoiul în fața casei de sărbători

DISTRIBUIȚI

Situație absolut dezastruoasă în Maramureș cu numai 3 zile înainte de sărbători. Cetățenii din 18 localități din Maramureșul Istoric, printre care și municipiul Sighetu Marmației, ar putea rămâne cu gunoiul neridicat după ce operatorul zonal de salubrizare a decis sistarea serviciilor de ridicare a deșeurilor.

Decizia vine, însă, ca urmare a sentinței emise de instanța de judecată, prin care a fost sistată activitatea de depozitare a deșeurilor la groapa de gunoi din Sighetu Marmației. Mai precis, în luna martie a acestui an Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a aprobat “continuarea activității de stocare temporară a deșeurilor menajere pe platforma de stocare temporară din municipiul Sighetu Marmației”.

Decizia CJSU a fost declarată anulată de către Tribunalul Maramureș deci, începând de acum, nu vor mai putea fi depozitate gunoaie la groapa de gunoi Teplița. De menționat ar fi că în luna februarie 2020 Curtea de Apel Cluj a dat o sentință definitivă prin care se impunea închiderea gropii de gunoi temporare din Sighet. Conform deciziei instanței, în maximul două luni de la pronunțare ar fi trebuit ca operatorul de salubrizare să nu mai depoziteze deșeuri în groapa de gunoi menționată.

Acestea fiind spuse, sunt toate șansele ca de acest Crăciun, locuitorii din Maramureșul Istoric să rămână cu gunoaiele neridicate. Rămâne de văzut dacă autoritățile județene vor găsi o cale de a redresa situația în timp util.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA