Acasăoameni noiSITUAŢIE ALARMANTĂ - Încă trei decese din cauza gripei. Ministerul Sănătăţii cere...

SITUAŢIE ALARMANTĂ – Încă trei decese din cauza gripei. Ministerul Sănătăţii cere un triaj în şcoli pentru a evita răspândirea virusului

DISTRIBUIȚI

SITUAŢIE ALARMANTĂ Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, miercuri, au fost confirmate alte trei decese cauzate de virusul gripal, fiind vorba despre doi bărbaţi de 41, respectiv de 35 de ani şi o femeie de 84 de ani, numărul persoanele moarte din această cauză urcând la 29.

INSP informează, prin Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că doi bărbaţi din judeţul Iaşi, de 41 şi 35 de ani, au decedat din cauza virusului gripal tip A. Erau nevaccinaţi şi aveau probleme de sănătate preexistente.

Miercuri a fost confirmat un al treilea deces din aceeaşi cauză, la o femeie de 84 de ani, din Bucureşti, care era nevaccinată şi suferea şi de alte afecţiuni.

SITUAŢIE ALARMANTĂ Numărul total de decese a ajuns la 29, de la începutul sezonului rece.

Ministerul Sănătăţii a transmis populaţiei o serie de măsuri care trebuie luate la nivelul atât al spitalelor, şcolilor sau al farmaciilor, cât şi de fiecare persoană în parte. Asta pentru a preveni eventuale îmbolnăviri cu gripă după ce, luni, s-au înregistrat alte patru decese cauzate de virusul gripal.

Astfel, managerii de spitale au obligaţia să se asigure că sunt respectate cu stricteţe măsurile igienico-sanitare în unităţile sanitare şi că personalul medical are la dispoziţie şi poartă echipamentul de protecţie.

Ministerul Sănătăţii a solicitat direcţiilor de sănătate publică să prezinte, în cel mai scurt timp, o situaţie a stocurilor de medicamente antivirale specifice pentru gripă existente în spitale. Şi, după caz, să solicite suplimentarea stocurilor. Astfel încât să fie disponibile medicamentele necesare pentru tratamentul pacienţilor internaţi.

Şi farmaciile trebuie să se asigure că au medicamente şi produse necesare prevenirii şi tratării gripei.

Totodată, avertizează MS, este necesar ca în grădiniţe şi scoli, în fiecare dimineaţă, cadrele medicale să realizeze un triaj, astfel încât să poată fi evitată răspândirea virusului gripal.

sursa info RomâniaTV.net

citeşte şi ACTUALIZARE / ULTIMA ORĂ: INCIDENT LA SIGHET – Două persoane rănite după ce tavanul unui cămin de bătrâni s-a prăbușit. Bătrânii vor fi relocaţi într-o altă clădire

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA