spot_img
AcasăActualitateSITUAȚIA PE 9 LUNI - Câți bani proveniți din fraude s-au recuperat...

SITUAȚIA PE 9 LUNI – Câți bani proveniți din fraude s-au recuperat în 2017

DISTRIBUIȚI

În primele 9 luni ale acestui an, în urma acțiunilor desfășurate de Poliția Română, prin Direcția de Investigare a Criminalității Economice, au fost recuperați peste 85 de milioane de lei proveniți din fraude economico-financiare, fiind instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri în valoare de peste 1 miliard de lei, iar față de peste 600 de persoane au fost dispuse măsuri preventive, informează IGPR.

„Astfel, în primele 9 luni ale acestui an, în cauzele penale în care s-au efectuat cercetări, din valoarea prejudiciilor cauzate s-au recuperat, în numerar sau din conturi bancare, 68.553.000 de lei și au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri mobile și imobile în valoare de aproximativ 669.634.000 de lei, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

Activitățile desfășurate de polițiști s-au concretizat cu 2.033 de propuneri de trimitere în judecată și 853 de declinări către alte structuri competente, menționează sursa citată. Față de 624 de persoane dintre cele cercetate s-au luat măsuri preventive, dintre care 74 — măsuri de arestare preventivă, 19 de arest la domiciliu, 455 de control judiciar și 76 de reținere.

De asemenea, polițiștii au finalizat activitățile dispuse în dosarele în care urmărirea penală se efectuează de procurori, în baza a 2.413 delegări.„În cadrul acestor activități, au fost luate măsuri preventive față de 235 de persoane și au fost aplicate măsuri asigurătorii asupra bunurilor mobile și imobile în valoare de aproape 334.000.000 de lei și au fost indisponibilizați peste 17.200.000 de lei, în numerar și în conturi bancare, precizează IGPR.

Demersurile efectuate de polițiști în vederea combaterii criminalității economico-financiare au fost susținute de celelalte instituții cu atribuții în domeniu.

Sursă info.

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA