AcasăActualitateSISTEMUL LOVEȘTE DIN NOU - Trupul bebelușului decedat pe Pirită, transportat la...

SISTEMUL LOVEȘTE DIN NOU – Trupul bebelușului decedat pe Pirită, transportat la morgă cu… autospeciala Poliției

DISTRIBUIȚI

Bătaie de joc la Spitalul Județean de Urgență Baia Mare, compartimentul Achiziții. Responsabilii de acolo nu au mai prelungit contractul existent cu firma de pompe funebre care preia persoanele decedate la cererea poliției. Sursele noastre susțin că de la începutul anului 2021 și până în prezent au fost 10 cazuri în care polițiștii au cerut transportul persoanelor decedate spre morga Spitalului Județean de Urgență Baia Mare pentru a fi efectuată necropsia.

Culmea culmilor este că ieri când a fost găsit cadavrul unui bebeluș de trei luni decedat în zona Pirită și polițiștii au cerut ca acesta să fie ridicat de firma de specialitate, responsabilii de la Compartimentul Achiziții au ridicat din umeri! Cum contractul cu firma care anul trecut a efectuat acest serviciu nu s-a prelungit nu au avut pe cine trimite să ridice cadavrul!!!

Polițiștii au fost puși în fața unei realități îngrozitoare: nu aveau cum să transporte cadavrul. Sursele noastre spun că au găsit o rezolvare pur și simplu românească: ar fi transportat cadavrul bebelușului cu o autoutilitară de poliție de la Biroul de Ordine Publică a Poliției Municipiului Baia Mare.

Cum s-a ajuns în această situație? Potrivit VasileDale, Compartimentul Achiziții a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare nici nu s-ar fi stresat să rezolve situația. Ba mai mult, ar fi luat în derândere toate telefoanele primite pentru a rezolva situația.

În anul 2020, contractul cu firma de servicii mortuare a fost semnat abia la început de primăvară. Tarifele de transport sunt unele derizorii: 75 lei/persoană decedată pe raza municipiului Baia Mare și 150 lei/persoană decedată în exterior (zona acoperită: Țara Codrului, Țara Chioarului, până la Cernești și Cavnic). Pentru acest lucru firma trebuie să aibă mașina de intervenție la dispoziție 24 de ore din 24, precum și două persoane care să manipuleze cadavrul.

Să vă mai reamintim și faptul că în decembrie 2019 noi am scris despre aceeași situație în care polițiștii erau nevoiți să păzească o persoana decedată în strada pentru că nu aveau cu ce să îl transporte la morga spitalului. La Borșa însă, oamenii au fost nevoiți să plătească pentru ca persoana decedată să fie adusă la morgă pentru necropsie.

Așeptăm și o poziție oficială din partea conducerii Spitalului Județean de Urgență Baia Mare despre aceste informații șocante.

 

Sursă: VasileDale.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA