spot_img
AcasăActualitateSINDICALIȘTII MARAMUREȘENI SE REVOLTĂ - “Inspectoratul Școlar Județean Maramureș „se joacă” după...

SINDICALIȘTII MARAMUREȘENI SE REVOLTĂ – “Inspectoratul Școlar Județean Maramureș „se joacă” după bunul plac cu posturile din învățământ!”

DISTRIBUIȚI

Sindicatul Spiru Haret din Învățământul Preuniversitar Maramureș reclamă faptul că Inspectoratul Școlar Județean Maramureș s-a hotarât să gestioneze după bunul plac ocuparea posturilor de nedidactic și didactic auxiliar din unitățile de învățământ, elaborând o procedură internă ce încalcă Legea Educației Naționale 1/2011 -cu modificările și completările ulterioare, ROFUIP art21 cât și art. 51-unde se precizează, clar, consiliile de administrație din unitățile de învățământ aprobă organigrama pentru aceste posturi, deci nu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș este cel abilitat săintervină în ocuparea posturilor de personal didactic auxiliar și nedidactic din unitățiile de învățământ.

Numeroasele sesizări venite la sindicat, din teritoriu ale directorilor din unitățile școlare, privind faptul că posturile vacante existente în unitățile de învățământ au fost totodată și diminuate/radiate din anumite motive nerelevante de către ISJMM, deși condițiile determinate de pandemia SARS-COV-2-COVID 19 impun măsuri speciale de protecție igienico-sanitare a spațiilor din unități ceea ce impune angajarea de personal pe posturile vacantate, determină Sindicatul Spiru Haret din Învățământul Preuniversiitar Maramureș să ia atitudine.

Conducerea Sindicatului Spiru Haret din Învățământul Preuniversitar Maramureș atrage atenția asupra acestui demers procedural ilegal al ISJMM care se reflectă negativ în organizarea debutului de an școlar.

Totodată, de două săptămâni s-a cerut Inspectoratului Școlar Județean Maramureș o situație statistică privind numărul de norme suplimentare a personalului nedidactic de la nivel preșcolar, gimnazial, liceal , numărul de norme suplimentare necesare realizării activității de igienizare, numărul de elevi care nu dispun de dispozitive electronice pentru accesarea lecțiilor on-line, dar până în acest moment nu ne-a parvenit nici un răspuns.
Solicităm imperios ca ISJMM să implice în testarea COVID-19 a tuturor angajaților din învățământul maramureșean înainte de începerea anului școlar 2020-2021.

Sindicatul Spiru Haret din Învățământul Preuniversitar Maramureș militează pentru drepturile salariaților și respectarea legii.

Comunicat de presă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA