AcasăMARAMURESUL ISTORICSIMTE RĂCOAREA CELULEI – Ovidiu Nemeș nu a mai reușit o amânare...

SIMTE RĂCOAREA CELULEI – Ovidiu Nemeș nu a mai reușit o amânare și Dosarul Parcometrele se judecă pe fond

DISTRIBUIȚI

Dosarele penale ale primarului municipiului Sighetu Marmației, ajunse în instanță, curg încet, dar sigur. Ovidiu Nemeș nu a mai reușit un nou termen de amânare în Dosarul Parcometrele, acesta intrând la judecata pe fond.

Primarul penal al municipiului, Ovidiu Nemeș, a fost trimis în judecată în cursul anului trecut de către procurorii DNA în două cauze de corupție: Dosarul Parcometrele (în care este acuzat că a adus un prejudiciu municipiului de peste 700.000 lei) și în Dosarul Avocații (în care este acuzat că a efectuat plăți către avocați din banii Primăriei, deși legea interzice acest lucru).

În Dosarul Parcometrele s-a început judecarea pe fond în data de 30 aprilie a.c. cu audierea martorilor din dosar. Astfel, a fost audiată fostul primar al Sighetului,  Eugenia Godja, care a relatat că dânsa nu știa de acest contract cu firma de parcometre și a arătat că vice-primarul de atunci, Ovidiu Nemeș, a semnat contractul „penal” cu de la sine putere, fără a avea vreun acord al Consiliului Local, sau al dânsei, ca primar în funcție. Astfel, conform mărturiei  Eugeniei Godja, rezultă că viceprimarul Ovidiu Nemeș a comis un abuz în serviciu semnând, fără să aibă acest drept, acel contract cu firma de parcometre din Oradea.

Reamintim că în Dosarul Parcometrele, Ovidiu Nemeș este acuzat de către procurori că împreună cu încă doi inculpați, Ioan Bărbuș – director economic în Primărie și Mihaela Dunca – secretar al Primăriei,  au produs un prejudiciu municipiului în sumă de peste 700.000 lei.
Următorul termen de judecată în acest dosar este 28 mai a.c., termen la care se vor audia în continuare martorii.

Dosarul Avocații, cel în care inculpatul Ovidiu Nemeș este acuzat de către procurori de abuz în serviciu, a fost amânat pentru data de 26 mai a.c., dată la care a fost citat municipiul Sighetu Marmației, prin Consiliul Local. Surpriza în acest dosar o constituie desemnarea de către Consiliul Local Sighet a consilierului Vasile Mih (PNL), care să-l reprezinte în proces, ca parte vătămată.

Desemnarea consilierului Vasile Mih pentru a reprezenta orașul în acest dosar ridică numeroase semne de întrebare legate de celeritatea acestuia, precum și a unui posibil conflict de interese. Vasile Mih este coleg și subordonat pe linie de partid al inculpatului Ovidiu Nemeș. Mih a fost desemnat să reprezinte municipiul în proces ca parte vătămată în ședința de Consiliu Local din data de 27 aprilie 2015. (sighet247.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA