AcasăActualitateSIGURANŢĂ PUBLICĂ – Jandarmii maramureşeni la datorie în weekend

SIGURANŢĂ PUBLICĂ – Jandarmii maramureşeni la datorie în weekend

DISTRIBUIȚI

SIGURANŢĂ PUBLICĂ În perioada 22-23 iulie, jandarmii maramureşeni vor executa misiuni de asigurare a climatului de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural-artistice din judeţ.


Astfel, în acest sfârşit de săptămână, în Comuna Cerneşti va avea loc evenimentul cultural-artistic „Festivalul Stuparilor” ediţia a XIV-a, la care se preconizează participarea unui număr de aproximativ 1.000 de persoane.

Evenimentul va fi precedat de un show de muzică uşoară susţinut de Şcoala Vedetelor şi trupa The Wings sâmbătă, 22 iulie, începând cu ora 19:30.

Deschidere oficială va avea loc duminică, 23 iulie, începând cu ora 13.00, fiind urmată de susţinerea unui spectacol de folclor al Ansamblul Folcloric Naţional Transilvania, precum şi a altor ansambluri din judeţ şi din ţară, dar şi un show de muzică uşoară: DJ Papen.

Vineri, sâmbătă şi duminică, în oraşul Seini se organizează evenimentul cultural „Festivalul Famos”, manifestare în spaţiul public pe stadionul „Dumitru Jula” din localitate, la care se preconizează participarea unui număr însemnat de persoane, atât localnici şi cât şi numeroşi turişti din ţară sau din străinătate, care se află în vizită în această perioadă în judeţul nostru.

Duminică, 23 iulie, între orele 12:00 şi 16:00, în centrul oraşului Târgu Lăpuş, va avea loc evenimentul cultural „O petrecere pe stradă”, la care se preconizează participarea unui însemnat număr de persoane.

Evenimentul se încadrează în calendarul de activităţi al Festivalului Satelor Reunite ale Maramureşului – festival fără frontiere, „Drumul lung spre Cimitirul Vesel”, organizat de Asociaţia Interculturală de Tradiţii, preşedinte fiind olandezul Peter Harley, un împătimit al Maramureşului.

Pentru ca aceste manifestări să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, jandarmii vor fi prezenţi în mijlocul cetăţenilor prin misiuni specifice de asigurare a ordinii şi liniştii publice, vor urmări cu precădere soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Efectivele de jandarmi vor acţiona pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale şi vor menţine o legătură permanentă cu reprezentanţii organizatorilor evenimentului pentru soluţionarea operativă a oricărui incident de natură să tulbure buna desfăşurare a manifestărilor.

Jandarmeria Maramureş adresează următoarele recomandări participanţilor la evenimentele cultural-artistice:

– să nu intre în zona de desfăşurare a manifestărilor publice având asupra lor obiecte

contondente, pumnale, cuţite sau alte asemenea materiale sau obiecte interzise care pot pune în pericol viaţa şi integritatea corporală a participanţilor,

– să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori,

– totodată persoanele care vin însoţite de copii, să nu-i scape din câmpul vizual, deoarece aceştia se pot pierde cu uşurinţă prin mulţime.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe 112.

Informaţii furnizate de IJJ Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA