spot_img
AcasăActualitate112SIGURANŢA PUBLICĂ - Jandarmii maramureşeni asigură ordinea publică la competiţiile sportive din...

SIGURANŢA PUBLICĂ – Jandarmii maramureşeni asigură ordinea publică la competiţiile sportive din weekend

DISTRIBUIȚI

SIGURANŢA PUBLICĂ Sâmbătă, 18 noiembrie, între orele 14:00 şi 16:00, efectivele de jandarmi vor asigura ordinea şi siguranţa publică în zona stadionului din Recea.

Aici se va desfăşura meciul de fotbal dintre ACS Fotbal Comuna Recea şi Viitorul Ghimbav, meci din cadrul Ligii a III-a.

La Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare, începând cu ora 17:00, se va desfăşura meciul de volei masculin dintre echipele CSS nr. 2 Baia Mare şi CS Volei Municipal Zalău, meci din cadrul Campionatului Naţional de volei Divizia A.

Jandarmeria Maramureş invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării către locurile de desfăşurare a competiţiilor sportive, în apropierea şi în interiorul acestora.

Pentru evitarea incidentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş face următoarele recomandări:

– spectatorii trebuie să respecte măsurile adoptate de organizator (ora de acces, obiecte interzise, locuri de parcare, punctele de acces, etc.);

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine;

– înainte, pe timpul desfăşurării şi după încheierea competiţiilor sportive spectatorii trebuie să dea dovadă de fair-play pentru susţinerea echipei favorite şi să nu arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să nu pătrundă în spaţiul de joc sau să deterioreze mobilierul locului de desfăşurare a meciului;

– participanţii la aceste evenimente trebuie să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să manifeste răbdare şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

În situaţia în care se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, sportivilor, oficialilor, personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi, se va acţiona pentru restabilirea ordinii publice în interiorul arenei sportive sau a locurilor în care se desfăşoară competiţiile sportive.

Reamintim că răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în interiorul arenei sportive sau a locurilor în care se desfăşoară competiţiile sportive, revine organizatorului.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul forţelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe 112.

Informaţii furnizate de IJJ Maramureş

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA