AcasăActualitateSocialSIGURANȚĂ - Noul Nissan NP300 Navara: International Pick of the Year 2016

SIGURANȚĂ – Noul Nissan NP300 Navara: International Pick of the Year 2016

DISTRIBUIȚI

O noua referință în materie de stil și performanță pe piața pick-up-urilor

Noul Nissan NP300 Navara poate fi vazut si testat si in Baia Mare la Auto Becoro, B-dul Independentei nr.32 sau in Gold Plaza.

  • Interior și exterior impresionant, proiectat pentru performanță și confort, inspirat din clasa crossover
  • Tehnologii inovatoare în segment și echipamente de top, incluzând Around View Monitor (Sistemul de asistență la parcare cu vedere 360°), Nissan Connect şi faruri cu LED
  • Noul motor diesel 2.3 litri dCi asigură performanţe sporite, economie de combustibil și emisii reduse
  • Capacități impresionante de tractare şi sarcină utilă
  • Una dintre cele mai extinse perioade de garanţie constructor- 5 ani sau 160.000 km
  • Disponibil în România din 12 aprilie, cu un preţ de pornire de la 24.067 euro ( fără TVA) pentru versiunea Chassis King Cab, 2,3L dCi 160CP, 4X4.

Noul model Nissan NP300Navara reprezintă un nou reper în segmentul pick-up-urilor de o tonă, combinând expertiza Nissan ca lider al segmentului crossover, cu cei peste 80 de ani de experiență în proiectarea și fabricarea pick-up-urilor robuste, cu tehnologii ingenioase.

Sporirea confortului şi a rafinamentului, menţinând capabilitățile off-road, fiabilitatea şi capacitatea de încărcare pentru care este recunoscută Navara, a reprezentat punctul de pornire în dezvoltarea noului vehicul. Noul model este o versiune complet actualizată a generației anterioare, cu un șasiu robust și rezistent care introduce o serie de noi caracteristici de inginerie proiectate pentru a îmbunătăți performanţele dinamice și caracterul practic. Utilizând același ADN al gamei Nissan crossover din care au rezultat modelede referință precum Qashqai, X-Trail şi Juke, noul Nissan NP300 Navara propune un nivel ridicat de rafinament, stil, confort și calitate, precum și tehnologii in premiera pe piața pick-up-urilor.

Garanția constructor de 5 ani sau 160.000 de km pentru noul Nissan Navara NP300 este o dovadă suplimentară a calității vehiculului, oferind şi mai multă încredere clienților.

Confort și manevrabilitate


Un rafinament sporit și o experiență de conducere în stilul crossoverelor a fost un element-cheie în concepția modelului NP300 Navara. Pentru a realiza acest obiectiv fără a compromite capabilitatea off-road apreciată a vehiculului, Nissan a conceput un sistem nou cu suspensie spate multi-link cu cinci brațe pentru versiunea Double Cab, ceea ce asigură un confort vizibil sporit în timpul călătoriei și o manevrabilitate îmbunătățită, fiind cu 20 de kg mai ușor decât versiunea anterioară cu foaie lamelară.

Modelul King Cab prezintă o versiune substanțial actualizată a concepției arcului lamelar montat pe modelul de generație anterioară. Pe lângă faptul că noul arc suspendat cântărește cu 7kg mai puțin decât în versiunea anterioară, acesta permite și o îmbunătățire cu 3.1 % a unghiului de atac al roții din spate la versiunea King Cab, reducând în același timp și zgomotul de rulare.

Tehnologie

In deplin acord cu inovațiile Nissan, NP300Navara introduce o nouă gamă de tehnologii la bordul vehiculului. Într-un segment care a adoptat într-un ritm lent cele mai recente inovaţii de confort și siguranță, acesta stabilește un nou etalon pentru tehnologia „in-car” accesibilă. AroundView Monitor (Sistemul de asistență la parcare cuvedere 360°) și Forward Emergency Braking (Anticiparea frânării de urgenţă) – ambele fiind caracteristici foarte apreciate de siguranță ale modelelor crossover – sunt unice pe piața pick-up-urilor. Măsuri suplimentare de siguranță și confort includ funcțiile Cruise Control, Hill Descent Control (Asistență la coborârea în pantă) și Hill Start Assist (Asistență la pornirea din rampă), toate acestea fiind dezvoltate pentru a satisface cerințele specifice ale proprietarilor de NP300 Navara, precum și acces și pornire tip „mâini libere”, cameră video spate și senzori de parcare.

Interior

Interiorul reconceput în totalitate oferă o călătorie de prima clasă în timp ce fiecare element din cabină a fost optimizat pentru a oferi cea mai bună calitate, confort, spațiuși caracter practic șoferilor și pasagerilor.

navara5

Bordul a fost reproiectat în întregime, cu un aspect sculptat care creează un spațiu mărit al habitaclului și o atmosferă mai deschisă. Scaunele față cu suport pentru coloana vertebrală oferă o ergonomie îmbunătățită, fiind proiectate cu ajutorul unei tehnologii inspirate de NASA.
Alte caracteristici includ climatizare digitală duală pentru versiunile King Cab și Double Cab, precum și un sistem nou de ventilare spate a cabinei și un design nou al scaunelor spate, scopul fiind acela de a oferi pasagerilor un mediu plăcut pentru o călătorie confortabilă.

Design exterior
Conceput și proiectat în conformitate cu cerințele şi preferințele specifice pieței europene și, de asemenea, fabricat în Europa, NP300 Navara prezintă, în ambele sale versiuni, King Cab și Double Cab, un mix de suprafețe convexe şi concave, ceea ce îi conferă un stil general robust și totodată sportiv. Semnătura proprie Nissan, grila față în formă de V şi luminile de zi cu LED, sub formă de bumerang, reprezintă mărci distinctive ale designului Nissan.

Motoare și transmisie
Noul motor dCi de 2.3 litri care echipează NP300 Navara este cu până la 24% mai eficient decât cel pe care îl înlocuiește și este cel mai ecologic și economic din sectorul său. Disponibil în două variante de putere utilă, 120kW și 140 kW, versiunea vârf de gamă introduce pentru prima dată în segment tehnologia de supraalimentare dublă (twinturbo) și asigură costuri excepționale de funcționare cuplate cu reducerea semnificativă a emisiilor de CO2.

Motoarele foarte performante au nevoie de transmisii pe măsură și încă o dată noul NP300 Navara excelează. Modelul de ultimă generație este disponibil încă de la lansare cu tracțiune integrală (4×4) şi opțiunea unei cutiide viteze manuale cu șase trepte sau a unei cutii de viteze automate cu șapte trepte.

Așa cum anticipează clienții Nissan, noul NP300 Navara este la fel de performant off-road cât și on-road. Sistemul de tracțiune integrală se bazează pe punctele forte ale modelului de generație anterioară și oferă o tracțiune sigură pe teren accidentat.

Sarcină utilă și remorcare

Fiind conștienți de faptul că proprietarii de pick-up-uri folosesc vehiculele în scopuri lucrative, capacitatea de remorcare și de transport a noului NP300 Navara este îmbunătățită. Cu o sarcină utilă care depășeste acum o tonă, pe unele versiuni din gamă și o capacitate impresionantă de remorcare de 3.500kg, noul model este pregătit pentru cele mai dificile și mai solicitante locuri de muncă sau destinații de agrement.

Chiar și bena găzduiește alte inovații Nissan sub forma sistemului foarte apreciat de fixare a încărcăturii. Grație canalelor de sarcină grea situate pe spatele cabinei și pe părțile laterale din interiorul benei, proprietarii au flexibilitate completă atunci când vine vorba de transportulîn siguranţă a unor încărcături vulnerabile. Deoarece clemele culisează pe șinele canalului în formă de C, chiar și mărfurile cu cele mai neobișnuite forme pot fi asigurate cu ușurință.

navara3

Pentru transportul unor încărcături mai mari, noua benă de pe versiunea Double Cab este cu 67mm mai lungă față de vechiul model, având o lungime de 1.578mm – cea mai mare dimensiune din segment. Pentru versiunea King Cab, bena are o lungime de 1.788 mm.
Ponz Pandikuthira, Directorul Diviziei de vehicule comerciale a Nissan în Europa, a declarat următoarele: „De când am construit primul nostru pick-up în 1935, peste 14 milioane de clienț idin 180 de țări din întreaga lume au ajuns să depindă de pick-up-urile Nissan pentru a-și transporta familiile, colegii şi mărfurile, uneori în cele mai dure circumstanțe. Deseori, pick-up-urile Nissan au fost forța motrice a comunităților lor și un partener de lucru de încredere pentru companii și comercianți .Acum, la cea de a 12-a generație, am valorificat această experiență și feedback-ul clienților noștri pentru a dezvolta noul Nissan NP300 Navara, care instituie un nou standard deperformanță, rafinament, confort și costuri de funcționare în clasă”

Prin gama sa impresionantă de caracteristici în materie de performanță, securitate, tehnologie și confort, cuplate cu costurile eficiente de exploatare, noul NP300 Navara este partenerul ideal pentru muncă și pentru timpul liber.

Noul Nissan NP300 Navara – International Pick of theYear 2016

NP300 Navara a primit marele premiu al competitiei internaţionale Pick-up of theYear 2016 reusind să îşi surclaseze detaşat concurenţii, modele Mitsubishi L200 și Ford Ranger, într-o competiţie acerbă, în care membrii juriului au punctat ţinuta de drum, capabilităţile off-road, performanța motorizării şi sarcina utilă.

Printre cele mai apreciate noutăţi propuse se numără şasiul robust şi suspensia spate multilink în 5 puncte pentru versiunea Double Cab, precum şi o benă impresionantă, mai lungă cu 67mm decât a modelului precedent.

Noul Nissan NP300 Navara ridică standardele şi în materie de tehnologie utilă, prin introducerea unor inovaţii unice în segment: Around View Monitor, ce permite o vedere panoramică 360º pentru manevre la viteză redusă şi Forward Emergency Braking (Frânare automată de urgenţă) ce reduce sau împiedică pericolul de coliziune.

Philippe Guérin-Boutaud, Corporate Vice President Nissan LCV BU, declară:
“Acest premiu prestigios încununează expertiza de 80 de ani a Nissan în producţia de pickup-uri. Testele riguroase efectuate de către membrii juriului International Pick-up of theYear au evidenţiat caracteristicile noului NP300 Navara precum robusteţea şi inovaţia.”

„Nissan este recunoscut de către clienţii săi din Europa ca expert al vehiculelor cu capabilităţi autentice 4×4 şi creator al conceptului de crossover. Noul NP300 Navara reprezintă fuziunea celor două universuri auto în care ne esterecunoscută excelenţa: un pick-up care combină robusteţea vehiculelor 4×4 cu rafinamentul şi eficienţa unui crossover. Este o mare onoare ca noul NP300 Navara să primească trofeul internaţional Pick-up of the Year 2016 (IPU) din partea celor mai experimentaţi jurnalişti din Europa în domeniul vehiculelor comerciale. Mulțumesc membrilor juriului pentru acest premiu ce reprezintă o reconfirmare a excelenţei noului model.”, a adăugat Ponz Pandikuthira, director Vehicule Comerciale Uşoare Nissan Europa.

Despre Nissan în Europa

Nissan are una dintre cele mai ample activități în Europa, cu peste 17.600 de angajați pe plan local în cadrul operațiunilor de proiectare, cercetare & dezvoltare, producție, logistică, vânzări & marketing. În ultimul an calendaristic, fabricile Nissan din Regatul Unit, Spania și Rusia au produs peste 675.000 de vehicule, inclusiv crossovere premiate, mașini din clasa mică, SUV-uri, vehicule comerciale şi vehicule electrice, inclusiv Nissan Leaf, cel mai vandut vehicul electric din lume, 96% dintre clienți fiind dispuși să recomande mașina unor prieteni. Nissan oferă acum o linie puternică de 23 de modele diverse și inovatoare în Europa sub mărcile Datsun și Nissan.

Despre Nissan Motor Co.

Nissan Motor Co., Ltd., cea de a doua companie de automobile din Japonia, are sediul la Yokohama, Japonia, și face parte din alianța Renault-Nissan. Funcționând cu peste 247.500 de angajați la nivel global, Nissan a vândut 5.32 milioane de vehicule și a înregistrat o cifra de afaceri de 11.38 trilioane yeni (103.6 miliarde de USD) în anul fiscal 2014. Nissan oferă o gamă extinsă de peste 60 de modele sub mărcile Nissan, Infinitişi Datsun. Nissan are poziție de lider în ceea ce privește mobilitatea cu emisii zero, LEAF fiind primul vehicul de serie complet electric și cel mai vândut vehicul electric din istorie.
Auto Becoro va asteapta sa va inscrieti la un test off-road cu Noul Nissan NP300 Navara.:
-Telefon: 0262-218023
-E-mail: [email protected]
-Facebook: Nissan Baia Mare

Auto Becoro va invita sa vedeti Noul Nissan NP300 Navara atat la sediul din B-dul Independentei nr. 32, Baia Mare cat si in Gold Plaza.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA