AcasăActualitateSIGURANȚĂ ÎN VACANȚĂ - 30 de elevi și 20 de tineri din...

SIGURANȚĂ ÎN VACANȚĂ – 30 de elevi și 20 de tineri din București și Bihor au învățat de la jandarmii montani maramureșeni cum să se descurce pe munte, în situații de urgență

DISTRIBUIȚI

SIGURANȚĂ ÎN VACANȚĂ   În cadrul campaniei preventiv–educative ,,Siguranţă în vacanţă”, militarii de la Postul de Jandarmi Montan Cavnic au desfăşurat zilele trecute, activităţi specifice cu un grup format din 30 de copii din municipiul Bucureşti şi cu un grup format din 20 de tineri din judeţul Bihor, aflaţi în tabăra de vară în staţiunea montană Cavnic.

Subiectele prezentate au captat atenţia şi au stârnit interesul participanţilor, activitatea transformându-se într-un dialog permanent cu jandarmii. Au fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, reguli de conduită pe traseele turistice, dotarea minimă obligatorie necesară în drumeţiile montane, cum să acţioneze şi să solicite ajutorul în anumite situaţii de urgenţă pe timpul deplasărilor pe munte, tehnici şi metode de procurare a hranei, de filtrare a apei, semnalele internaţionale S.O.S. pe munte, metode de orientare în teren muntos după anumiţi indici din natură, aprinderea focului cu ajutorul amnarului.
De asemenea, au fost prezentate şi câteva aspecte despre cum să se protejeze de eventualele pericole ce pot apărea folosind reţelele de socializare, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi precum şi alte sfaturi utile.

Campania preventiv-educativă „Siguranţă în vacanţă” continuă pe toată perioada vacanţei de vară iar în timpul acesteia au loc întâlniri cu elevii din judeţul nostru şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în vizită în Maramureş.

 

Informații furnizate de IJJ Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA