Acasă Eveniment SIGHETU MARMATIEI - Festivalul de Datini si Obiceiuri de Iarna "Marmatia 2012"

SIGHETU MARMATIEI – Festivalul de Datini si Obiceiuri de Iarna “Marmatia 2012”

DISTRIBUIȚI

Primarul municipiului Sighetu Marmației, Ovidiu Gheorghe Nemeș, a convocat vineri 21 decembrie o Conferință de Presă în cadrul căreia a prezentat detalii cu privire la editia a XLIV-a a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația 2012”. Au luat cuvântul o parte din cei implicați în organizarea evenimentului respectiv primarul Ovidiu Nemeș, Conf. Univ. Marin Ilieș – Directorul ediției din acest an al Festivalului și prof. Gheorghe Todincă – Directorul Muzeului Maramureșului. In cadrul Conferinței Primarul a declarat că Festivalul reprezintă o emblemă a municipiului Sighet, iar prin organizarea minuțioasă din acest an nu s-a dorit altceva decât o revigorare a acestui eveniment și punerea în justă valoare a tradițiilor  care ne reprezintă.

„Sighetul Marmației, inima Maramureșului Istoric, trebuie sa devină un simbol al tradiției autentice.Dorim astfel să transmitem mesajul nostru de continuitate și să punem municipiul Sighetul Marmației pe harta evenimentelor culturale importante și cu tradiție din România. Atragerea cât mai multor turiști în zona noastră pentru a le arăta frumusețile și tradițiile Maramureșului va conduce la dezvoltarea economică și culturală a orașului pe care cu toții îl îndrăgim. Vă invit la Festival pentru a  petrece momente deosebite împreună și lansez totodată o provocare sighetenilor, aceea de a ne îmbrăca cu toții în ziua de 27 decembrie în straie populare. Haideți să fim mândri că suntem maramureșeni. Eu voi îmbrăca portul popular cu mare drag și cinste”.

Directorul Festivalului, Marin Ilieș a prezentat în detaliu programul evenimentelor, care vor debuta la ora 12.30 ( 27.12.2012) cu primirea Plugușorului în zona special amenajată ca „punct foto” – zona căsuțelor cu flori, după care va porni Alaiul pe străzile Dr. Ioan Mihalyi de Apșa, Traian, Piața Libertății. Spectacolele se vor desfășura în trei puncte: zona punct foto, în fața Primăriei și pe scena din piața centrală. Festivalul se va încheia cu un Spectacol muzical în care își vor da concursul soții Lupu și Cornelia Rednic, soții Giurgi, Ducu Bertzi, Anda Adam și trupa Vank.

Despre sesiunea de comunicări științifice a Festivalului a vorbit în cadrul Conferinței prof. Gheorghe Todincă, Directorul Muzeului Maramureșului.

BIROUL DE PRESĂ AL PRIMĂRIEI SIGHETU MARMAȚIEI

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA