spot_img
Acasăsinucidere maramuresSIGHETU MARMATIEI - Festivalul Antic si Medieval “Aeternus Maramorosiensis”,14-16 septembrie 2012

SIGHETU MARMATIEI – Festivalul Antic si Medieval “Aeternus Maramorosiensis”,14-16 septembrie 2012

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Sighetu Marmației are deosebita bucurie să vă invite la cea de-a doua ediție a FESTIVALULUI ANTIC SI MEDIEVAL “Aeternus Maramorosiensis” care se va desfășura între 14 și 16 septembrie 2012 la Sighetu Marmației. “Aeternus și Maramorosiensis”  reprezintă o lecție vie de istorie în același timp o promisiune onorată de către actualul primar Ovidiu Nemeș care în urmă cu un an pe scena festivalului alături de trupa Cargo, în fața a peste 8.000 de sigheteni,  a promis ca va urma și a doua ediție.

Anul  acesta programul festivalului se întinde pe durata a trei zile, timp în care Sighetu Marmației va fi “invadat” de Cnezii de Maramureș, Cavalerii Cetății Bîrsei, Ordinul Dragonilor de Transilvania, lupii din Pustă iar pe scena festivalului vor urca mai mulți artiști consacrați printre care și celebra trupă Zdob și Zdub.

La festivalul de anul acesta au fost invitați exclusiv agenți economici din domeniul turismului care vor găti bucate tradiționale îmbietoare și care impreuna cu sighetenii îmbrăcați în straie antice și medievale vor recrea atmosfera antică și medievală a urbei noastre plină de istorie.

Provocarea pe care o lansam anul acesta tuturor participanților la festival este prepararea unui produs tradițional moroșenesc gigant: “mămăliga cu brânză și jumări în straturi’’. Produsul final va fi oferit tuturor celor prezenți la festival și poate vom reuși să-l înscriem chiar în celebra “Carte a Recordurilor – Guinness Book Records”. Pentru aceasta pregătim deja un cazan special și câteva mii de kilograme de făină de mălai, brânză și jumări.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA