spot_img
AcasăActualitateSIGHETENII, REVOLTAȚI – Elefant plimbat cu platforma prin oraș pentru a promova...

SIGHETENII, REVOLTAȚI – Elefant plimbat cu platforma prin oraș pentru a promova un spectacol de circ

spot_img

DISTRIBUIȚI

SIGHETENII, REVOLTAȚI   Un elefant a fost plimbat, vineri, pe o platformă, prin Sighetu Marmaţiei. Imaginile au ajuns rapid virale şi au stârnit revolta internauţilor. Totul face parte dintr-o acţiune de promovare a unui spectacol de circ care a avut loc vineri seara, în oraş. Folosirea animalelor în spectacole de circ este interzisă, dup ce legea a fost schimbată anul trecut, scrie Digi24.ro.

Cu toate acestea, Primăria din Sighetu Marmaţiei şi-a dat acordul pentru transportul elefantului prin oraş şi a oferit spre însoţire o maşină a poliţiei locale. Primarul Horia Scubli a declarat că organizatorii evenimentului nu ar fi încălcat legea iar plimbarea elefantului prin oraş a fost gândită pentru a-i atrage pe copii să meargă la circ.

„Elefantul a fost plimbat prin oraş cu o camionetă, a fost pus pe platforma unei camionete. Au circulat prin oraş cu viteză redusă şi au fost însoţiţi tot timpul de o maşină a poliţiei locale. Administratorii circului au solicitat sprijinul poliţiei locale pentru această formulă de promovare a spectacolului. (…) Plimbatul elefantului prin oraş a fost gândit pentru a fi văzut de copii şi a merge apoi la un spectacol de circ. Nu cred că a greşit nimeni cu nimic iar animalul nu a fost agresat pe timpul prezentării”, a spus Horia Scubli, potrivit Agerpres.

O asociaţie de protecţie a animalelor din Sighetu Marmaţiei a făcut deja plângere la Poliţie. Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Tania Şobraneţ, a declarat că se fac cercetări, sub conducerea procurorului de pe lângă Parchetul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 25, litera G din Legea 171 din 2017 care modifică Legea 205 din 2004 cu privire la protecţia animalelor.

 

Sursă info și foto: Digi24.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA