AcasăActualitateSocialSigheteanul contrabandist a fost arestat preventiv. Politistii au folosit armamentul pentru a-l...

Sigheteanul contrabandist a fost arestat preventiv. Politistii au folosit armamentul pentru a-l opri

DISTRIBUIȚI

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 13 martie 2014, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului NEMEŞ ŞTEFAN, pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. La aceeaşi dată, faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în data de 12.03.2014, inculpatul Nemeş Ştefan a condus un autovehicul în care era încărcată cantitatea totală de 15.000 pachete de ţigarete marca „Jin Ling”, de provenienţă „duty free” şi respectiv marca „Viceroy”, de provenienţă ucraineană, cunoscând că acestea au fost introduse ilegal în ţară, prin contrabandă. Pe raza municipiului Baia Mare organele poliţiei au efectuat semnal regulamentar de oprire, însă inculpatul şi-a continuat deplasarea, iar după ce s-a folosit armamentul din dotare asupra pneurilor autovehiculului, inculpatul a sărit din acesta. Autovehiculul a intrat în coliziune cu autoturismul poliţiei, căruia i-au fost cauzate avarii.

Prin fapta comisă inculpatul a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 165.957 lei, reprezentând taxe vamale şi accize. La data de 13.03.2014, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Precizăm că, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

CITESTE ALTE AMANUNTE DESPRE ACEST CAZ

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA