Acasă Actualitate Social SIEMENS va realiza aparatul RMN pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin...

SIEMENS va realiza aparatul RMN pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare

DISTRIBUIȚI

În 4 aprilie a avut loc deschiderea licitaţiei pentru achiziţionarea unui aparat RMN la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare. Licitaţia a fost câştigată de SIEMENS, la suma de 575.000 euro + TVA, ceea ce înseamnă efectiv aproximativ 713.000 euro, cu ceva mai puţin faţă de suma estimată iniţial (750.000 euro).
Consiliul Judeţean a alocat deja suma de 400.000 lei. Restul banilor urmând a fi achitaţi de Spitalul Judeţean, etapizat, din funcţionarea aparatului, serviciile prestate şi banii încasaţi lunar de la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş.
Mircea Man, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş: “Am luptat mult pentru acest obiectiv şi mă bucur nespus pentru că am reuşit să concretizăm achiziţionarea acestui aparat. Iar prin Siemens avem certitudinea că va fi un aparat de putere mare, cu toate opţiunile de exploatare care există în prezent pe un aparat RMN. Funcţionarea RMN-ului la Spitalul Judeţean va însemna enorm mai ales pentru pacienţii din Maramure”.
Dr. Călin Pop, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş”: “Dotarea Spitalului Judeţean cu un astfel de aparat performat este un pas foarte mare pentru noi, ca unitate, deoarece îşi întregeşte astfel aria de diagnostic. Pe de altă parte, am înscris funcţionarea unui RMN şi în planul meu de management, aparat care, odată funcţionabil, înscrie Spitalul Judeţean la un grad mai ridicat de clasificare”.
Noul RMN urmează să fie instalat în cadrul unităţii spitaliceşti băimărene în următoarele două luni.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA