AcasăEvenimentSportȘI TOTUȘI, FETELE – HCM Baia Mare a câștigat la pas și...

ȘI TOTUȘI, FETELE – HCM Baia Mare a câștigat la pas și la scor jocul cu U Alexandrion Cluj (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Înaintea meciului am discutat cu doi dintre cei care conduc clubul băimărean, prilej ca să aflu că antrenoarea Carmen Amariei a declarat în presă că echipa sa este pregătită să producă surpriza etapei la Baia Mare. Și, într-un anumit fel a reușit, diferența de zece goluri fiind cea mai consistentă din prima etapă a Ligii Naționale.

Nu putem spune prea multe lucruri despre o partidă care n-a avut nici un istoric, motiv pentru care cei doi tehnicieni băimăreni și-au permis să trimită în teren toate jucătoarele înscrise pe raportul de joc. Deși adversarul de azi nu le-a pus prea multe probleme, pot să afirm că echipa noastră nu arată deloc rău.

Față de sezonul trecut se joacă mai repede, se găsește mai ușor drumul spre poartă, contraatacul a devenit (în sfârșit) principala sursă de goluri. Sigur, aici mai trebuie lucrat la precizia lansării, mai ales în cazul tinerei Dumanska, ea greșind de trei ori pasa. De fiecare dată au participat la contraatac cel puțin două jucătoare, ceea ce ne face să ne amintim recenta declarație a antrenorului echipei naționale, suedezul Tomas Ryde, care remarca faptul că jucătoarele băimărene convocate la trialul de săptămâna trecută au avut cei mai buni parametri fizici, chiar dacă au jucat patru meciuri în cinci zile.

Să menționăm pofta deosebită de gol a Adei Nechita, cea care în prima repriză n-a ratat nicio aruncare, forma bună a celor doi portari, evoluția convingătoare a extremei Tănăsie, dar și luciditatea lui Abbingh și precizia aruncărilor de la șapte metri a căpitanului Ardean-Elisei.

O mențiune specială pentru evoluția încântătoare a pivotului Jezic, care m-a făcut să uit amărăciunea lăsată prin plecarea în această vară a rusoaicei Makeeva, cu toate că și acum sunt convins că aceasta, din diferite motive, nu a fost lăsată să joace la adevărata sa valoare. Jezic este de departe marele câștig al echipei, dezinvoltura, dăruirea și ușurința cu care joacă făcându-i pe spectatori să o îndrăgească și să o răsplătească cu aplauze convingătoare.

Mai e foarte mult de lucru la integrarea în angrenajul echipei a jucătoarelor Perianu, Preda, Vizitiu și Zamfirescu. Să sperăm că banca tehnică va găsi soluția pentru readucerea la o formă sportivă acceptabilă a jucătoarelor Marin, Tătar și Oltean, pentru că sunt multe bătălii de purtat în această toamnă pe toate fronturile, iar ele nu pot fi câștigate decât cu implicarea totală a întregii echipe.

Să mai remarc căldura insuportabilă din sală, prestația lamentabilă a celor doi arbitri cărora nu le-am reținut numele în speranța că nu vor fi menținuți la acest nivel, sau pur și simplu se va găsi cineva să le spună că n-au ce căuta pe pardoseala sălii, locul lor fiind numai în tribună.

Datele tehnice:

HCM Baia Mare: Munteanu (9 interventii), Dumanska (8) – Oltean (1 gol), Geiger (3), Tanasie (4), Szucs, Abbingh (4), Perianu (3), Ardean-Elisei (4), Jezic (6), Tatar, Preda, Zamfirescu, Nechita (9), Vizitiu (1).

Antrenori – Aurelian Roșca, Ioan Băban

U Alexandrion Cluj Napoca: Enache (2 interventii), Prodan (3), Mazarean (3) – Paraschiv (3 goluri), Severin, Valean (1), Dindiligan (3), Ivan, Chintoan (4), Vasiliu, Laslo (3), Biris (8), Petrus (1), Popa (3), Boian.

Antrenor – Carmen Amariei

Aruncari de la 7 metri: HCM 5 – transformate de Ardean-Elisei (4) si Abbingh; U Alexandrion : 5 – Paraschiv, Biris (2), Dindiligan, a ratat Paraschiv.

Minute de eliminare:
 6-2, HCM – Szucs, Zamfirescu, Jezic; U Alexandrion – Petreus, Ivan.

Grigore Ciascai

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA