AcasăLifestyleMondenŞI ÎN GERMANIA - Deputații germani au aprobat legalizarea căsătoriilor între persoane...

ŞI ÎN GERMANIA – Deputații germani au aprobat legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

spot_img

DISTRIBUIȚI

ŞI ÎN GERMANIA Deputații din Bundesrat au aprobat vineri legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Germania.

Aprobarea Bundesratului survine la o săptămână după votul ‘căsătorie pentru toți’ în camera inferioară a parlamentului german (Bundestag), scrie Libertatea.

În cadrul votului de săptămâna trecută 393 de deputați au votat pentru, 226 de deputați s-au opus, toți membrii familiei conservatoare a cancelarului german, și patru s-au abținut.

Astfel, Germania, care până în prezent a recunoscut doar parteneriatele civile între persoanele de același sex, se va alătura celor 13 țări europene care au legalizat deja căsătoriile între persoanele de același sex.

Într-un vot separat, Bundesratul a aprobat o măsură privind acordarea de compensații pentru mii de homosexuali care au fost condamnați în baza unei legi anti-gay care a existat în cea mai mare parte a secolului al XX-lea.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vinerea trecută că a votat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex pentru că, în opinia sa, căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie, însă ea și-a exprimat speranța că aprobarea măsurii de către parlament va conduce la o mai mare coeziune socială.

Pentru mine, căsătoria este, în Legea Fundamentală, uniunea dintre un bărbat și o femeie. De aceea nu am votat astăzi în favoarea acestui proiect de lege”, a declarat ea jurnaliștilor după votul din Bundestag în favoarea amendamentului care legalizează căsătoria între persoanele de același sex.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA