AcasăNews AlertȘI-AU FĂCUT DATORIA CIVICĂ - Mai mult de jumătate dintre băimăreni şi-au...

ȘI-AU FĂCUT DATORIA CIVICĂ – Mai mult de jumătate dintre băimăreni şi-au achitat taxele şi impozitele la bugetul local în primul trimestru

DISTRIBUIȚI

În ciuda faptului că termenul de plată al taxelor şi impozitelor la bugetul local cu bonificaţie de 10% a fost prelungit până la 31 iunie, mai mult de jumătate dintre băimăreni au considerat că este firesc să-şi achite dările în primul trimestru al anului în curs.

„Nici nu mai ţin minte, cred că pe data de 11 ianuarie am fost să plătesc impozitul pe casă şi maşină. Am zis să scap de ele că după aia am alte chetuieli şi uit. Mi s-a făcut şi reducere şi am plătit mai puţin”, a declarat Ioan Bodea, un băimărean de 52 de ani.

La fel ca şi el au procedat câteva zeci de mii de băimăreni care au decis că este mai bine să-şi achite obligaţiile decât să se trezească datori şi cu somaţii acasă. Astfel, până la data de 7 aprilie, 2016, din cele 85.118 de persoane fizice cu obligaţii fiscale la bugetul local, pentru clădiri, din totalul persoanelor fizice în numar de 57.623 au achitat 57%, pentru maşini, din totalul de 34.624 persoane fizice deţinătoare de vehicule au achitat 50%, pentru teren intravilan din totalul de 38.273 persoane fizice au achitat 63% iar pentru teren extravilan din totalul de 1959 de băimăreni care deţin astfel de suprafeţe au achitat 44%.

În ceea ce priveşte persoanele juridice lucrurile stau puţin diferit dar şi la această categorie peste o treime dintre contribuabili a trecut pe la ghişeele Direcţiei de venituri din cadrul Primăriei municipiului Baia Mare.

Astfel, la clădiri: din totalul de 2024 persoane juridice au achitat 36%; la auto: din cele 4609 persoane juridice deţinătoare de vehicule au achitat 34%; la teren intravilan: din totalul de 1948 persoane juridice deţinătoare de teren intravilan au achitat 36% iar la teren extravilan din cele 72 persoane juridice deţinătoare de teren în extravilan au achitat 33%.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA