AcasăActualitateSFATURI UTILE – Recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş pentru perioada de...

SFATURI UTILE – Recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş pentru perioada de caniculă

DISTRIBUIȚI

SFATURI UTILE În această perioadă cu temperaturi foarte ridicate, pentru prevenirea incidentelor, Direcţia de Sănătate Publică Maramureş recomandă populaţiei să urmeze sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00.


În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete.

Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15-20 de minute.

Medicii ne sfătuiesc să consumăm fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă.

O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

Recomandăm să se consume alimente proaspete din magazinele care dispun de instalații frigorifice funcționale de păstrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor ușor perisabile.

Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.

Dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.

Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit etc.) şi aveţi grijă de persoanele dependente (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu le solicită.

Conducerea DSP Maramureş

Citeşte şi ZILE DE FOC ÎN MARAMUREȘ – Cod portocaliu şi Cod galben de caniculă începând de mâine, 1 august

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA