AcasăActualitateSocialSFATURI PENTRU PĂRINŢI - Cum să îţi înveţi copilul ce înseamnă Crăciunul

SFATURI PENTRU PĂRINŢI – Cum să îţi înveţi copilul ce înseamnă Crăciunul

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sărbătoarea Crăciunului este una dintre certitudinile anuale din viaţa fiecărui om. Este o sursă mare de bucurie pentru familiile cu copii, iar copiii învaţă repede beneficiile pe care le au de pe urma acestei frumoase sărbători. Cadouri, iubire, bucurie, reuniuni în familie sau cu prietenii, părinţi mai toleranţi şi mai veseli în luna decembrie, tot acest pachet este rapid asimilat de către copil. Crăciunul este aşteptat, dorit, cântat şi iubit.

De cele mai multe ori, însă, în zilele noastre, agitaţia, spiritul exagerat de comercializat al Crăciunului îi determina pe mulţi părinţi nici să nu îşi mai bată capul să le explice copiilor lor ce înseamnă cu adevărat această sărbătoare, ce semnificaţie are, altă decât aceea că vine Moş Crăciun pe horn cu sania trasă de reni şi cu tolba plină de cadouri pentru copiii cuminţi.
Face parte din rolul nostru de părinţi să vorbim cu copiii noştri, începând de la o vârstă la care ei pot înţelege aceste lucruri, ce înseamnă Crăciunul.

Poţi să discuţi cu copilul care sunt originile acestei sărbători. Ce îi vei spune copilului tău va depinde ce propriul tău istoric religios şi de atitudinea ta spirituală.

Caută o carte despre povestea Crăciunului, cât mai potrivită cu vârstă copilului tău, şi citeşte-i câte puţin în fiecare zi a lunii decembrie, că să îl familiarizezi cu semnificaţia acestei sărbători a tuturor timpurilor.
Mergi cu toată familia la biserica duminică dimineaţă sau participa la orice acţiune spirituală care se potriveşte cu convingerile şi credinţele voastre. Multe biserici au acţiuni umanitare frumoase cu ocazia Crăciunului, că să nu mai vorbim de slujbele speciale care îl pot introduce pe copil în semnificaţia religioasă a sărbătorii măcar atât cât să înţeleagă treptat că această nu este numai despre Moş Crăciun şi o nouă ocazie că el să primească jucăria dorită de la mallul preferat.
Învaţă-ţi copilul că de Crăciun este o ocazie bună de a fi generos şi ajută-l să privească dincolo de propriile sale dorinţe. Roagă-l să aleagă jucării pe care nu le mai foloseşte şi să le doneze într-o acţiune de caritate sau să cumpere împreună cu ţine alimente şi să le ducă unor persoane nevoiaşe sau centrelor care le colectează pentru aceştia.
Stabileşte o limita financiară fermă a cheltuielilor de Crăciun pentru întreagă familie. Această îi va ajută pe copii să crească înţelegând că valoarea acestei sărbători nu stă în costul cadourilor cumpărate sau al plăcerilor făcute, „în numele Crăciunului”.
Încurajează copiii să facă mici cadouri sau felicitări de Crăciun cu mâna lor, nu să le cumpere. Acest lucru le reîntărește conceptul de a fi pozitivi şi responsabili pentru darurile oferite din mâna lor.

Crăciunul nu înseamnă tv. Creează un program de Sărbători de aşa natură încât să nu laşi că televizorul să fie regele Crăciunului. Adevăratul spirit al acestei sărbători nu are nicio legătură cu mesajele şi tipurile de programe ce se difuzează pe posturile de televiziune în zilele de Crăciun. Fii selectiv cu privire la cât de mult timp petreceţi în faţă televizorului şi cât fără tv. Găseşte un echilibru.

Promovează în ochii copilului tău valori sănătoase: familie, tradiţie, reunire şi iertare. Chiar dacă familia ta nu este foarte religioasă, tot poţi crea multe momente frumoase, de tradiţie, de spirit şi suflet, pentru Crăciunul familiei voastre, oferindu-i multe amintiri speciale în copilăria lui, care îl vor însoţi an de an tot restul vieţii.
Sursă text sfatulparintilor.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA