AcasăEvenimentSFATURI MARI PENTRU CEI MICI - Activități de prevenire demarate de polițiști...

SFATURI MARI PENTRU CEI MICI – Activități de prevenire demarate de polițiști în școlile din Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

SFATURI MARI PENTRU CEI MICI Componenta preventivă ocupă un rol din ce în ce mai important în activitatea poliţiştilor maramureşeni, iar activităţile pe acest palier revin nu doar structurii de profil (Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii ) cât şi fiecărui poliţist, fie el de rutieră, de ordine publică sau de la altă structură.

Înţelegând beneficiile informării populaţiei în general, şi a celor mici, în special, poliţiştii Posturilor Comunale Băseşti şi Coroieni, s-au aflat astăzi în mijlocul elevilor Şcolilor Gimnaziale din cele două localităţi.

Poliţiştii au discutat cu elevii pe teme precum siguranţa lor acasă, la şcoală şi pe stradă, pentru a preveni victimizarea lor. Poliţiştii au urmărit să îi conştientizeze pe elevi cu privire la faptul că este important să respecte regulile, atât cele impuse de şcoală şi părinţi, cât şi cele stabilite prin legi. Le-au dat exemple de cazuri de copii de vârsta lor care au suferit din cauza nerespectării regulilor sau a neatenţiei lor, mai ales pe stradă.

De asemenea, cei aproximativ 100 de copii din Băseşti si Ponorâta, au înţeles că rolul poliţiei este de a-i proteja, că poliţistul este prietenul lor şi că ori de câte ori se află în dificultate pot să apeleze cu încredere la sprijinul acestuia.

Informații furnizate de IPJ Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA