spot_img
AcasăActualitate112SFATURI DE LA POLIŢIŞTI PENTRU ŞOFERI - Utilizarea anvelopelor de iarnă nu...

SFATURI DE LA POLIŢIŞTI PENTRU ŞOFERI – Utilizarea anvelopelor de iarnă nu este condiţionată de o dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile

DISTRIBUIȚI

SFATURI DE LA POLIŢIŞTI PENTRU ŞOFERI Ieri după-amiază, din cauza copacilor prăbuşiţi sub greutatea zăpezii, traficul rutier pe DJ184 a fost restricţionat.

Poliţiştii Serviciului Rutier prezenţi în zonă i-au direcţionat pe şoferi pe ruta alternativă DN18, prin Pasul Gutâi. În această dimineaţă circulaţia a fost reluată.

Avându-se în vedere faptul că în acea zonă se circulă în condiţii de iarnă, şoferii sunt sfătuiţi să nu pornească la drum dacă nu au autoturismele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă.

În plus să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie și pe ceilalți participanți la trafic şi foarte important, să respecte indicaţiile poliţiştilor.

Şoferilor li se reaminteşte că legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile. Respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Nerespectarea acestei obligații se sancționează cu amendă între 9 și 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.125 de lei și 2.500 de lei).

În afară de sancționarea cu amendă, se va reține certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

citeşte şi CJSU PROMITE – Copacii vulnerabili la rafalele de vânt vor fi îndepărtați cu prioritate din zona sectoarelor de drumuri naționale și județene până în 10 noiembrie

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA