spot_img
AcasăEvenimentSportSFATUL LUI RYDE - România trebuie să aibă un nou lot condus...

SFATUL LUI RYDE – România trebuie să aibă un nou lot condus de Cristina Neagu și Eliza Buceschi

DISTRIBUIȚI

SFATUL LUI RYDE Fostul antrenor al naţionalei de handbal feminin a României, suedezul Tomas Ryde, a explicat motivele plecării din funcţie şi spune că a decis să încheie colaborarea cu FRH în urmă cu trei săptămâni, adăugând că, în opinia sa, reprezentativa tricoloră trebuie să aibă un lot nou, dar care să fie condus de Cristina Neagu şi Eliza Buceschi.

”Da, am luat decizia să închei cu naţionala României în urmă cu trei săptămâni. FR Handbal a folosit acest timp pentru a găsi şi a găsit o foarte bună soluţie – Ambros (Martin – n.r.) şi sunt fericit pentru asta. De ce m-am oprit? Volumul meu de muncă la Serica (firma la care activează Ryde în Suedia – n.r.) şi ceea ce este cerut pentru a forma o nouă echipă nu sunt compatibile. Serica este compania mea şi a doua mea familie, avem şanse de a face lucruri mari şi trebuie să-mi asum responsabilitatea de CEO. Pe de altă parte, echipa României are şi ea de făcut lucruri mari şi, în opinia mea, cu un lot nou. Echipa trebuie să fie condusă de Cristina Neagu şi Eliza Buceschi, iar noua generaţie va crea un nou standard. Poate nu la Campionatul European din Suedia, dar schimbarea va începe acum. Urez echipei toate cele bune şi apreciez toată prietenia şi dragostea pe care le-am primit în România şi alte ţări”, a scris Tomas Ryde pe blogul personal, conform news.ro.

eliza-buceschi-1400x900

Noul antrenor al naţionalei de handbal feminin a României este spaniolul Ambros Martin, care îl înlocuieşte în funcţie pe suedezul Tomas Ryde, despre care FR Handbal a anunţat că se va dedica mai departe ”carierei de om de afaceri”.

Tomas Ryde a condus naţionala României în ultimul an şi jumătate, din martie 2015, iar în acest interval a obţinut medalia de bronz la CM de anul trecut şi a reuşit calificarea la JO de la Rio, unde a ocupat însă doar locul 9 cu tricolorele.

Echipa naţională s-a reunit, duminică, la Bucureşti, însă Ryde nu a fost prezent, iar marţi seară, FRH a anunţat încheierea colaborării cu acesta şi numirea lui Ambros Martin în funcţie. Ambros Martin, care va fi prezentat oficial miercuri, într-o conferinţă de presă a FRH, va rămâne şi la cârma campioanei Ungariei, Gyor ETO.

Naţionala României va participa în această săptămână la un turneu amical la Eindhoven, alături de loturile A şi B ale Olandei, şi de Serbia, iar cu această ocazie ibericul Ambros Martin va debuta pe banca naţională a României.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA