AcasăActualitateSFÂRȘITUL COZILOR - Vom avea pașapoarte cu termen de valabilitate de zece...

SFÂRȘITUL COZILOR – Vom avea pașapoarte cu termen de valabilitate de zece ani

spot_img

DISTRIBUIȚI

SFÂRȘITUL COZILOR Ministrul Afacerilor Interne a anunțat o inițativă privind extinderea valabilităţii paşaportului de la cinci la zece ani pentru persoanele cu vârste de peste 25 de ani.

„Am depus o iniţiativă de modificare a legii. Dorim să extindem valabilitatea paşaportului de la cinci la zece ani”, a declarat Carmen Dan.

Se va dubla perioada de valabilitate a paşapoartelor! În loc de 5 ani, le vom putea folosi 10! Este o decizie anunţată de oficialii Ministerului de Interne, disperaţi din cauza cozilor interminabile de la direcţiile de paşapoarte. Anul trecut, în vară, guvernul a găsit alte soluţii: personal în plus şi prelungirea programului de lucru.

„S-a hotărât schimbarea cadrului legislativ pentru a putea fi prelungită valabilitatea pașapoartelor la 10 ani pentru persoanele care au peste 25 de ani”, a declarat directorul Direcției generale de pașapoarte, Claudia Vasile Catela.

Federația asociațiilor de români din Europa (FADERE ) i-a cerut ministrului de interne Carmen Dan să rezolve de urgență situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor, avertizând că, în caz contrar, va depune plângere penală pe numele acesteia.

„De la începutul lunii august în fața ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din străinătate în vacanță și doresc să își schimbe și documentele. Dacă doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgență această problemă, FADERE va face plângere penală împotriva acesteia.

Este inadmisibil ca după 10 ani să spui că încă eşti luat prin surprindere de românii care în luna august vin în număr mare în țară și doresc să își înnoiască documentele. Statul român încă nu s-a obișnuit cu ideea că 25% dintre cetățenii săi sunt plecați în afara țării.

Este revoltător ca un cetațean român care vrea să îşi petreacă două săptămâni de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghișee”, afirma Federația într-un comunicat.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA