Acasăsinucidere maramuresSFÂRȘIT DE MANDAT - Barack Obama și-a început ultima vizită în Germania...

SFÂRȘIT DE MANDAT – Barack Obama și-a început ultima vizită în Germania în calitate de președinte al SUA

spot_img

DISTRIBUIȚI

Barack Obama a sosit duminică la Hanovra, pentru ultima sa vizită în Germania în calitate de președinte al SUA, mandatul său la Casa Alba urmând să se încheie în ianuarie anul viitor, relatează DPA și Reuters.

Liderul american a fost întâmpinat de șeful executivului din landul Saxonia Inferioară, Stephan Weil, după care Obama a avut o întrevedere cu cancelarul german, Angela Merkel, pe probleme de securitate și alte teme de interes global.

Cei doi lideri vor deschide apoi în mod oficial Hannover Messe, cel mai mare târg industrial din lume. Pentru prima dată, SUA vor fi țară parteneră a acestei expoziții internaționale.

Vizita de două zile a președintelui american la Hanovra, care este a cincea sa vizită în Germania, reprezintă ultima etapă a unui turneu care a mai cuprins Arabia Saudită și Marea Britanie.

Este de așteptat ca Obama și Merkel să folosească acest prilej pentru a impulsiona controversatul acord comercial dintre SUA și Uniunea Europeană (TTIP), care vizează crearea celei mai mari zone de comerț liber din lume, cu 800 de milioane de consumatori.

Cea de-a 13-a rundă de negocieri privind TTIP se va desfășura săptămâna viitoare, la New York.

Un sondaj de opinie Emnid realizat pentru postul de știri N24 și dat vineri publicității indica faptul că 84% dintre germani sunt mulțumiți de activitatea lui Barack Obama în cei opt ani de când acesta se află la Casa Albă și doar 7% nu sunt mulțumiți de liderul american.

În cursul zilei de luni, Barack Obama și Angela Merkel vor participa, la Hanovra, la un minisummit alături de președintele francez Francois Hollande, premierul britanic David Cameron și omologul său italian Matteo Renzi. Vor fi abordate, printre altele, criza refugiaților în Europa, campania internațională contra grupării Stat Islamic și situația din Libia, potrivit unui comunicat de presă al Casei Albe.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA