Acasă Actualitate Social Sfântul Gheorghe aduce primăvara adevărată, cu temperaturi de până la 26 grade...

Sfântul Gheorghe aduce primăvara adevărată, cu temperaturi de până la 26 grade Celsius, în următoarele două săptămâni!

DISTRIBUIȚI

Prognoza meteorologică întocmită de către specialişti arată că, în următoarele două săptămâni, vremea va fi în general caldă, dar în anumite regiuni vor exista perioade de instabilitate atmosferică mai pronunţată, în special în primele zile ale lunii mai, iar media temperaturilor maxime se va situa între 20 şi 26 grade Celsius.

Potrivit prognozei întocmite de către Administraţia Naţională de Meteorologie /ANM/, pe baza estimărilor realizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durată de la Reading (Anglia), în perioada 23 aprilie – 3 mai, vremea se va încălzi treptat până spre sfârşitul lunii, valorile termice urmând să se situeze peste normele climatologice, îndeosebi între 26 şi 29 aprilie. Maximele cele mai ridicate vor depăşi 25 grade Celsius. Primele zile ale lunii mai vor aduce o uşoară scădere a temperaturilor, dar valorile minime se vor menţine peste normalul perioadei. Totodată, vor exista intervale scurte cu instabilitate atmosferică mai pronunţată, cu averse moderate cantitativ, cel mai probabil între 22 şi 24 aprilie, dar şi la începutul lunii mai.

Pentru Transilvania, meteorologii prognozează o vreme normală din punct de vedere termic, în primele zile ale intervalului analizat. Ulterior, se anunţă o înzălzire, astfel încât temperaturile maxime vor depăşi, în medie, 20-22 grade Celsius, mai ales între 26 şi 29 aprilie. Aversele vor fi mai frecvente în primele zile, dar o uşoară instabilitate atmosferică se va păstra în tot intervalul, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicată în cursul după-amiezelor.

Locuitorii din Maramureş se pot bucura de valori termice fără modificări importante până în 24 aprilie, apoi vremea va deveni caldă pentru această perioadă, cu maxime de peste 22 grade Celsius. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile vor fi relativ constante. Vremea va fi, în general, instabilă, cu averse frecvente, între 23 şi 24 aprilie şi, posibil, la sfârşitul intervalului.

La munte, vremea se va încălzi până pe data de 26 aprilie, după care valorile termice nu vor mai avea variaţii importante şi se vor situa în apropierea normelor climatologice. În primele zile ale intervalului, sunt posibile averse moderate sau mai importante cantitativ. Probabilitatea cea mai redusă de apariţie a ploilor va fi între 25 şi 30 aprilie.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA