AcasăAlteleEconomicSERIA EUROPA - Cum arată noua bancnotă de 50 de euro

SERIA EUROPA – Cum arată noua bancnotă de 50 de euro

spot_img

DISTRIBUIȚI

SERIA EUROPA Banca Centrală Europeană a făcut publică noua bancnotă de 50 de euro din seria „Europa”, care va fi introdusă în circulație din 4 aprilie 2017, se arată într-un comunicat de presă al BCE.

SERIA EUROPA Bancnota de 50 de euro va fi cea de-a patra bancnotă din seria „Europa”, după cea de 5 euro care a intrat în circulație în luna mai 2013, urmată la sfârșitul lunii septembrie 2015 de noua bancnotă de 10 euro, iar în luna noiembrie 2015 de noua bancnotă de 20 euro, potrivit Agerpres.

„Introducerea noii bancnote de 50 de euro va spori și mai mult siguranța monedei noastre. Elementele sale de ultimă generație ne ajută să ne protejăm moneda. Acestea se înscriu în eforturile noastre continue de a menține stabilitatea euro, o monedă utilizată cotidian de 338 de milioane de cetățeni din întreaga zona euro”, a declarat Yves Mersch, membru al Comitetului executiv al BCE.

Bancnota de 50 de euro este cea mai utilizată dintre toate cupiurile euro, reprezentând 45% din totalul bancnotelor aflate în circulație. Volumul bancnotelor de 50 de euro în circulație depășește volumul cumulat al bancnotelor de 5 euro, 10 euro și 20 euro. De asemenea, numărul de bancnote de 50 de euro în circulație este aproape identic cu totalul tuturor cupiurilor aflate în circulație la sfârșitul anului 2002 — anul în care bancnotele și monedele euro au fost puse în circulație.

sursă foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA