AcasăActualitate112SENTINŢĂ ŞOCANTĂ -  Ce pedeapsă a primit creatorul jocului Balena albastră

SENTINŢĂ ŞOCANTĂ –  Ce pedeapsă a primit creatorul jocului Balena albastră

DISTRIBUIȚI

SENTINŢĂ ŞOCANTĂ Creatorul jocului Balena Albastră a fost condamnat la trei ani de detenție. Verdictul a fost dat de un tribunal din Siberia.

Tribunalul siberian a decis că Philipp Budeikin, în vârstă de 22 de ani, cunoscut sub numele de Philipp Lis (Fox), să-și execute sentinţa în echivalentul rus al unei închisori deschise. Procesul s-a desfășurat cu ușile închise, scrie EvZ.

Opinia publică din întreaga lume este șocată de decizia blândă care a fost luată de judecătorii ruși având în vedere faptul că Budeikin a recunoscut că a provocat 17 decese, cazuri care nu erau incluse în procesul său.

Mai mult, Budeikin a declarat că victimele jocului său nu erau mai mult decât niște „deşeuri biologice”, care erau „fericiţi să moară” şi că „a curăţat societatea”.

Ulterior, poliţia a afirmat că în jur de 20 de sinucideri din Rusia au legături cu respectivul caz, dar politicienii şi mass-media au sugerat că cifra se ridică la sute de tentative de suicid.

Budeikin a fost cercetat pentru presupuse legături cu 16 sinucideri din diferite regiuni ale Rusiei şi s-a constatat că era creierul din spatele fenomenului care a cuprins întreaga lume.

Desfășurat pe platforme social-media, Balena albastră este un joc originar din Rusia.

Provocările primite de tineri sunt variate, dar toate au ca unic scop inducerea unei stări de tristețe, de depresie, de angoasă.. În ultima zi, participanților li se spune să se sinucidă.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA