spot_img
AcasăAlteleEconomicSENATORII SUNT DE ACORD -  Legea care limitează dobânda penalizatoare, raport favorabil...

SENATORII SUNT DE ACORD –  Legea care limitează dobânda penalizatoare, raport favorabil în Comisiile economică şi de buget

DISTRIBUIȚI

Comisia economică şi Comisia de buget ale Senatului au dat, marţi, un raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.13/2011, care prevede limitarea dobânzii penalizatoare pentru obligaţiile băneşti, arată Mediafax.

„Am stabilit, în momentul ăsta, că dobânda penalizatoare trebuie limitată, tocmai pentru a pune capăt acestui tăvălug care face ca dobânzile să ajungă la nişte cifre astronomice. Este o chestiune discutată cu absolut toate partidele politice, cred că aici suntem într-o situaţie de a intra în normalitate. Nu vreau să discutăm aici despre măsuri de stânga sau de dreapta. A face dreptate unor oameni nu ţine de doctrină politică, iar noi, astăzi, n-am făcut altceva decât să facem dreptate oamenilor”, a declarat senatorul PNL, Daniel Zamfir, după şedinţa celor două comisii.

Senatorul liberal a spus că, practic, prin aceste modificări se reglementează stabilirea dobânzii penalizatoare între comercianţi şi persoane fizice.

„Dobânda penalizatoare trebuie reglementată, pentru că în textul Ordonanţei 13, care făcea referire la felul în care se reglementează dobânzile penalizatoare între comercianţi, adică între persoanele juridice, făcea referire, de asemenea, cum se stabileşte dobânda penalizatoare între persoane fizice. Ei bine, era o scăpare a legii: nu se făcea referire cum se stabileşte dobânda penalizatoare între comercianţi, respectiv IFN-uri, şi persoane fizice. Ori noi nu am făcut altceva decât să reglementăm şi acest lucru. Am stabilit cuantumul dobânzii penalizatoare, între IFN-uri (comercianţi) şi persoane fizice, care exact ca în textul Ordonanţei 13, nu va putea depăşi cu mai mult de 50% dobânda legală. Adică, dacă tu te-ai împrumutat cu o dobândă de 10%, dobânda penalizatoare nu poate depăşi 15%”, a adăugat Zamfir.

Continuarea, AICI. 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA