spot_img
AcasăNews AlertSENATOR SORIN VLAȘIN (PSD): “Am votat o inițiativă legislativă foarte importantă, care...

SENATOR SORIN VLAȘIN (PSD): “Am votat o inițiativă legislativă foarte importantă, care vine în sprijinul transportatorilor, prestatorilor de servicii de construcții, montaj, antrepriză asistență tehnică și agențiilor de muncă care plasează angajați în țările UE”

DISTRIBUIȚI

Am votat o inițiativă legislativă foarte importantă, care vine în sprijinul transportatorilor, prestatorilor de servicii de construcții, montaj, antrepriză asistență tehnică și agențiilor de muncă care plasează angajați în țările UE.

După cum știți, aceste sectoare se confruntă cu o problemă majoră, după ce, în urma controalelor efectuate în ultima vreme, ANAF a decis că diurna este venit salarial și că trebuie taxată și impozitată. Astfel, inspectorii ANAF au emis decizii de impunere pentru unele companii chiar și pe o perioadă de 5 ani retroactiv iar sumele impuse sunt colosale, ajungând chiar și la sute de mii de euro.

Singura soluție pentru a salva de la faliment zeci de firme era amnisția fiscală pentru aceste decizii, iar Legea votată ieri anulează practic deciziile de impunere emise de ANAF firmelor din categoriile de mai sus, după 1 iulie 2015, și, mai mult, reglementează mai clar indemnizațiile primite de angajații din aceste domenii, astfel încât, să nu se mai repete în viitor astfel de situații.

Acestă lege este cu atât mai importantă cu cât, din februarie 2022 vor intra în vigoare prevederile pachetului legislativ european aplicabil transporturilor, așa numit Pachetul Mobilitate 1 (Regulamentul 1055 si Directiva 1057). Iar potrivit unor studii realizate de companii de notorietate internațională, noile reguli europene vor crea o povară administrativă și costuri suplimentare transportatorilor români.

Trebuie să susținem aceste sectoare importante ale economiei, de aceea mă bucur că Legea a fost adoptată de Senat! Următorul pas va fi votul în Camera Deputaților, care este și cameră decizională.

Sorin Vlașin,

Senator PSD de Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA