AcasămodeleSEMNELE VREMURILOR – Procurorii l-au dovedit și pe coruptul Isaia, primarul comunei...

SEMNELE VREMURILOR – Procurorii l-au dovedit și pe coruptul Isaia, primarul comunei Bălan

DISTRIBUIȚI

Unul dintre cei mai importanți primari ai PSD-ului din Sălaj, Isaia Maghiar, alesul comunei Bălan, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu asimilate faptelor de corupţie şi o infracţiune de conflict de interese, fapte aflate în concurs.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului, în anul 2013 inculpatul a contractat, în numele Primăriei Bălan, servicii de deszăpezire pentru întreaga perioadă de iarnă cu SC SIMTRANS SRL Surduc, în valoare de 46 200 lei iar în luna martie 2014 prin act adiţional a majorat contractul iniţial cu suma de 51 200 lei cu încălcarea dispoziţiilor legale. În acelaşi an, în aceeaşi modalitate a majorat preţul unui contract pentru lucrări de deszăpezire încheiat cu I.I. POP GM DANIEL cauzând un prejudiciu de 1000 lei.

În anul 2013 cu încălcarea dispoziţiilor legale, în calitate de primar al comunei Bălan, nu a perceput penalităţi de întârziere aferente unui contract de execuţii lucrări – reabilitare drumuri raportat la nerespectarea termenului de execuţie , prejudiciul fiind de 140.194 lei.

În 15 mai 2013, edilul a acceptat la plată o factură de lucrări în valoare de 4.900 lei emisă de I.I. POP GM DANIEL- angajat al Primăriei Bălan în funcţie de consilier al primarului, executantul lucrării , aflându-se în raporturi de muncă cu instituţia pe care Maghiar o conducea.

Primarul comunei Bălan a fost reținut în 26 noiembrie pe o durată de 24 de ore, iar în 27 noiembrie dosarul a fost înaintat Judecătoriei Zalău cu propunere de arestare preventivă. Magistrații au respins, însă, sesizarea procurorilor, dispunând măsura arestului la domiciliu.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea IPJ Sălaj, SRI- Direcţia Judeţeană Sălaj, DGA- Serviciul Judeţean Sălaj.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, completează procurorii.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA