AcasăNews AlertSEMNARE DE CONTRACT - ARL, membră a grupului austriac Strabag, se va...

SEMNARE DE CONTRACT – ARL, membră a grupului austriac Strabag, se va ocupa de gestiunea, întreținerea și reparații pe străzile din municipiul Baia Mare. Totul la prețuri mult mai mici decât cele achitate până acum pentru astfel de lucrări

DISTRIBUIȚI

O firmă clujeană se va ocupa de gestiunea, întreținerea și lucrările de reparații pe străzile din municipiul Baia Mare. Aceasta a fost desemnată în urma unei proceduri de licitații publice iar contractul care stă la baza definitivării acestei proceduri legale a fost semnat astăzi, 29 martie, de către primarul Cătălin Cherecheș și directorul societății. Actul are valabilitatea un an și în cadrul acesteia firma ARL Cluj, partener al unui cosorțiu de construcții de top din Europa, Strabag, se va ocupa de tot ceea ce înseamnă întreținerea părții carosabile, de reparații curente și capitale la străzile din municipiul Baia Mare, precum și de supravegherea operativă a rețelei stradale.
Societatea care a câștigat licitația publică a mai efectuat lucrări importante în Baia Mare. Printre acestea se numără reabilitarea bulevardului Unirii, în urmă cu cinci ani, precum și a străzilor Grănicerilor și Electrolizei.

„Am dorit să facem într-un mod public și transparent semnarea acestui contract important pentru municipiul Baia Mare. Din perspectiva funcționării Administrației Locale este una dintre cele mai importante activități pe care le avem, aceea de întreținere a carosabilului respectiv a aleilor, zonelor pietonale dar și a zonelor care țin de curți de școli, parcuri sau alte zone pe care le putem asimila la căi de acces pietonale sau rutiere. Știm foarte bine că în Baia Mare orașul s-a înmpărțit inițial în două părți, pe urmă în trei părți și uneori au fost două firme care întrețineau drumurile după care trei societăți. Acum am decis, pentru a avea din punct de vedere calitativ dar și din punct de vedere al prețului, să avem un singur lot, tot orașul să fie administrat de o singură societate care să facă întreținerea drumurilor. Împreună cu colegii mei care se ocupă de acest domeniu am întocmit o documentație care să cuprindă toate tipurile de lucrări. Am efectuat o licitație care în acest moment va fi semnată pe un an de zile urmând să abordăm o altă achiziție pe patru ani atât pentru reparațiile curente cât și pentru reparațiile capitale”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

La licitația publică organizată s-au înscris două consorții de firme, iar cea care a venit cu prețul cel mai mic a fost declarată câștigătoare. Raportat la acest aspect economic, firma clujeană desemnată câștigătoare în urmă procedurii de achiziție publică operează cu prețuri mai mici față de alte societăți care au mai efectuat lucrări curente sau reparații capitale ale străzilor și tronsoanelor rutiere din municipiul Baia Mare.

„Avem o reducere a costurilor la anumite componente importante, dânșii fiind și producători de asfalt. Au toate instalațiile și utilajele necesare pentru a face acest lucru. Vă dau doar un exemplu. Dacă societatea XS Sud care a lucrat în zona cartierului Săsar avea asfaltul de 16 la 564 de lei iar ARL Cluj are 200 de lei prețul. Deci la jumătate din ceea ce avea ca și ofertă societatea XS Sud. Vreau să le transmit cetățenilor mulțumiri pentru că au înțeles dificultatea lucrărlor pentru apă și canalizare și au înțeles că de fiecare dată e nevoie de timp pentru a putea să facem astfel de lucrări. Sunt chestiuni foarte dificile în abordarea tehnică și mai mult decât atât, disconfort atunci când vorbim de reparații la drumuri care nu întotdeauna au fost făcute de cea mai bună calitate sau chiar nu au fost făcute deloc”, a mai adăugat Cătălin Cherecheș.

În cadrul contractului de execuție Administrația Publică Locală a municipiului Baia Mare a inclus noi tipuri de lucrări, printre care și realizarea unor covoare asfaltice foarte subțiri în zonele unde tronsoanele rutiere permit acest lucru. Firma clujeană va începe să lucreze în Baia Mare începând de luni, 4 aprilie.

semnare-contract-(1)

„Dorim ca în fiecare cartier al orașului, pe lucrările începute anul trecut în toamnă și continuate în acest început de primăvară să le ducem la bun sfârșit. Se vor executa atât lucrări pregătitoare de amenajări de trotuare, alei pietonale, alei carosabile, accese către garaje, parcări existente respectiv realizarea de parcări noi cât și asfaltări consistente de drumuri. Vă dau un singur exemplu, drumul de-a lungul barajului unde se necesită lucrări importante dar ca și acesta vor fi mult mai multe străzi, în special cele care au fost afectate de înlocuirea sau extinderea rețelelor de apă și canalizare”, a spus Vasile Barbul, directorul Direcției Generale Dezvoltare Publică din cadrul Primăriei Baia Mare.

„Mă bucur că avem ocazia că avem ocazia de a colabora din nou cu Primăria Baia Mare. Noi avem o relație veche și fructuoasă. Este un contract important pentru noi, un contract pe care îl vom aborda cu toată seriozitatea. Dorim să îl ducem la îndeplinire în condiții de exigență maximă, calitativă și într-un interval cât mai scurt de timp. Știm cât de importantă este pentru Primăria Baia Mare ca structură competitivă. Știm de asemenea că mai important este pentru locuitorii Băii Mari să aibă o infrastructură ireproșabilă și în acest sens dorim să le risipim neliniștile și temerile. Vom executa lucrări de o calitate ireproșabilă și într-un interval foarte scurt de timp”, a spus Dan Lucian Mihancea, directorul general ARL Cluj.
Simona Vasiac

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA