AcasăLifestyleSănatateSEMNAL DE ALARMĂ - Românii sunt în top 5 în UE la...

SEMNAL DE ALARMĂ – Românii sunt în top 5 în UE la consumul de antibiotice

spot_img

DISTRIBUIȚI

SEMNAL DE ALARMĂ  România este în top 5 în Uniunea Europeană la consumul de antibiotice, iar acest fapt favorizează apariţia bacteriilor rezistente la tratament, se arată într-un raport al Observatorului Român de Sănătate.

 

„Consumul ridicat de antibiotice a transformat România într-una din ţările europene cu cele mai mari rate de rezistenţă a bacteriilor la tratament.

Rezistenţa la antibiotice a fost catalogată în cadrul unei reuniuni a ONU ca fiind <cel mai mare şi urgent factor de risc global care necesită atenţie internaţională şi naţională>. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a desemnat perioada 13 – 19 noiembrie 2017 Săptămâna mondială de conştientizare a rezistenţei la antibiotice. (…)

Românii consumă extrem de multe antibiotice care favorizează şi agravează apariţia bacteriilor rezistente la tratament.

Consumul excesiv de antibiotice duce la creşterea numărului bacteriilor rezistente la tratament. România este statul din UE cu cel mai mare procent de folosire a antibioticelor fără prescripţie medicală”, relevă un comunicat de presă al ORS transmis vineri.

Potrivit sursei citate, adeseori pacienţii sau familiile lor exercită presiuni asupra farmacistului sau medicului pentru eliberarea unui antibiotic chiar şi când folosirea acestuia nu este justificată medical.

Conform specialiştilor, relevă comunicatul, antibioticele nu scad febra şi nu au efect în cazul răcelilor şi infecţiilor respiratorii. Potrivit ORS, înalţi oficiali europeni, precum directorul Centrului European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, dr. Marc Sprenger, au atras atenţia din 2014 că România se află ‘în zona roşie’ şi că soluţiile depind în mare măsură de „voinţa politică”.

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA