AcasăNews AlertSEMNAL DE ALARMĂ – Primarul Cătălin Cherecheș consideră că nefuncționalitatea Aeroportului Baia...

SEMNAL DE ALARMĂ – Primarul Cătălin Cherecheș consideră că nefuncționalitatea Aeroportului Baia Mare, după ce au fost investite fonduri considerabile, aduce un prejudiciu imens dezvoltării economice

DISTRIBUIȚI

Băimărenii și maramureșenii au primit cu bucurie, în ultimul an, desele relatări despre lucrările de investiții, de modernizare ale Aeroportului Baia Mare. Avem astăzi un aeroport în care s-au investit sume considerabile, dar care este… nefuncțional. În opinia primarului Cătălin Cherecheș, prezentată în cadrul unei conferințe de presă, acest fapt aduce un prejudiciu imens dezvoltării economice a municipiului. Acesta trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care au fost gestionate fondurile și contractele pentru modernizarea aeroportului. În opinia lui Cherecheș, a fost încălcată legea.

În luarea sa de poziție, Cherecheș a vorbit despre o situație care s-a mai discutat pe la colțuri: lucrările au fost efectuate fără să fie cuprinse în buget sau fără să fie efectuate plăți către cei care dețin contractul de lucrări. Acestea sunt doar câteva dintre aspectele îngrijorătoare arătate de către primarul municipiului Baia Mare.

Având în vedere interesul legitim al Primăriei municipiului Baia Mare de a veghea la dezvoltarea economică a Municipiului Baia Mare, dar și a Zonei Metropolitane Baia Mare, am solicitat instituției dumneavoastră să vă autosesizați cu privire la situația legală a instituției nefuncționale de modernizare a Aeroportului Baia Mare aflat în subordinea Consiliului Județean Maramureș.  Am menționat că a fost semnat un contract de executare lucrări modernizare pistă, de peste 10 milioane euro, în baza unui contract de finanțare din fonduri europene. Contractul de execuție lucrări a fost încheiat cu o lună înainte de expirarea contractului de finanțare chiar dacă perioada de execuție lucrări depășea cu mult valabilitatea finanțării europene. Chiar dacă contractul de finanțare nu mai era valabil, beneficiarii lucrării, respectiv Consiliul Județean Maramureș și Regia Autonomă Aeroportul Baia Mare, au continuat contractul de lucrări fără finanțare, fără prevederi bugetare. În raport cu aceste nereguli grave, executantul a fost pus în situația de a efectua lucrări fără a-i fi decontate (plătite facturile), iar în acest moment existând chiar penalități la sumele neîncasate și datorate de beneficiar”, a spus Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.

În acestă situație, rămâne de văzut când și dacă aeroportul va redeveni funcțional, respectiv dacă se vor sesiza și instituțiile competente ale statului. Între timp, rămâne să ne bucurăm de minunata investiție, în timp ce continuăm să decolăm de pe aeroporturile din Satu Mare sau Cluj.

Așteptăm cu interes și o poziție din partea Consiliului Județean Maramureș, respectiv a conducerii Aeroportului Baia Mare, care au dat în repetate rânduri asigurări că situația e sub control, însă, momentan, singura funcționalitate a aeroportului este aceea de loc pentru organizat evenimente. Punctul de vedere al celor care doresc să comenteze declarația primarului Cătălin Cherecheș despre situația de la aeroport poate fi trimisă pe adresa de email [email protected], urmând să fie publicate integral într-o actualizare la această știre.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA