spot_img
AcasăActualitate112SEMNAL DE ALARMĂ ÎN MARAMUREȘ – 27 de persoane, dintre care 11...

SEMNAL DE ALARMĂ ÎN MARAMUREȘ – 27 de persoane, dintre care 11 copii, intoxicate cu ciuperci în acest weekend

spot_img

DISTRIBUIȚI

SEMNAL DE ALARMĂ ÎN MARAMUREȘ  La sfârșitul săptămânii trecute, în Unitatea de Primiri-Urgențe a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare s-au prezentat 27 de persoane cu simptomatologia intoxicație cu ciuperci. Dintre aceștia 11 au fost copii care au rămas internați pe Secția Pediatrie.

Reprezentații unității medicale atrag atenția, și pe această cale, că medicii se confruntă cu un val de intoxicații, doar în intervalul 22 – 24 septembrie 2017 fiind înregistrate, în UPU Baia Mare, 27 de persoane care au mâncat ciuperci și li s-a făcut rău. Dintre aceștia 10 provin din mediul urban și 17 din mediul rural. Opt persoane au fost externate, doi pacienți au refuzat internarea, unul a ajuns la ATI Interne, alți trei au rămas spitalizați pe Secția Interne, iar un pacient a fost internat la Contagioase.

În cazul în care aţi consumat ciuperci și aveți simptome ca transpiraţie abundentă, greţuri, furnicături ale extremităţilor, puls rar, pupilă mărită, agitaţie, dureri abdominale, respiraţie grea, lăcrimare, tremurături, halucinaţii etc. este foarte important să vă prezentați de urgenţă la cel mai apropiat spital. Ciupercile otrăvitoare pot avea incubaţie scurtă, de la 15 minute la 3 ore sau incubaţie lungă, când primele simptome apar după un interval de 5 sau chiar 20 de ore de la momentul în care au fost consumate. La primul semn de suspiciune a unei intoxicatii adresați-vă de urgență medicului.

Informații furnizate de Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA