AcasăEvenimentSEMNAL DE ALARMĂ - Aeroportul Baia Mare riscă să fie închis din...

SEMNAL DE ALARMĂ – Aeroportul Baia Mare riscă să fie închis din cauza pistei aproape nefuncțională (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: Catalin Vasutiu

Ne tot batem cu pumnii in piept ca Aeroportul International Baia Mare va fi modernizat. Ca pista aeroportului va fi modernizata. Doar ca pana in prezent toate au fost la stadiu de vorbe. Astazi, directorul Aeroportului a pus piciorul in prag si a anuntat: pista aeroportului este atat de degradata incat pune in pericol traficul aerian. Daca nu se va interveni urgent, Aeroportul International Baia Mare risca sa fie inchis.

Culmea culmilor este faptul ca pana in prezent s-au facut tot felul de studii de fezabilitate fara folos. S-au aruncat banii pe apa sambetei sau pe cea a raului Baita mai bine spus. Spre exemplu, s-au cheltuit zeci de mii de euro pentru un studiu de fezabilitate care nu poate fi folosit. De ce? Pentru ca firma care l-a facut nu este autorizata de Autoritatea Aeronatica Romana. „Consiliul de Administratie trebuie sa vina in fata dumneavoastra si sa voteze si sa ii acceptati dvs in plen un plan de administrare iar eu ca si obligatie principala trebuie sa dezvolt acest plan de dezvoltare. Este ultimul tren, trebuie sa prindem ultimul vagon. Sunt bani cheltuiti, fonduri europene, din exercitiul bugetar 2007-2013. Din pacate situatia, si trebuie sa v-o prezint dvs pentru ca suntem pentru prima oara fata in fata, nu este roza din punct de vedere al documentatiei pe care am preluat-o si trebuie sa o depun spre finantare. Studiul de fezabilitate pe care l-am gasit a fost intocmit de o firma care nu a fost autorizata de Autoritatea Aeronautica Romana. Mai mult, desi s-a cheltuit in 10 ani peste 200.000 de euro, in acest studiu de fezabilitate care presupune capacitatea tehnic0-economica de realizare efectiva a acestei investiti, nu au fost cuprinse lucrari de 3-4 milioane de euro. Nu a fost cuprins devierea drumului comuna Bozanta Mare, nu a fost cuprinsa regularizarea raului Baita” a spus Dorin Buda, directorul Aeroportului Baia Mare.
Acesta a subliniat faptul ca desi se pot atrage 9 milioane de euro pentru extindere si modernizare riscurile se mentin in continuare. Asta pentru ca momentan bugetul nu este aprobat. Mai mult, starea de degradare a Aeroportului este atit de mare incit daca nu se va interveni de urgenta in maximum doi ani aeroportul risca sa fie inchis. „Fiecare zi trecuta este zi pierduta pentru Aeroportul Baia Mare. Nu o sa putem realiza efectiv aceasta investitie. Sunt fonduri europene nerambursabile. 85% este investitia Uniunii Europene, 13% e cofinantarea Guvernului Romaniei iar 2% este partea de cofinantare a Consiliului Judetean. Lucrarea trebuie finalizata pana la 31 decembrie 2015. Daca nu intervenim asupra suprafetei de rulare, in maxim doi ani de zile Aeroportul va fi inchis. Pista a fost turnata in anul 1966, au aparut fisuri considerabile care afecteaza siguranta traficului”a c conchis directorul Aeroportului.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA