AcasăAdministrațieSEMINAR LA APȘA DE JOS - Solicitare de înfrățiri între unități administrativ...

SEMINAR LA APȘA DE JOS – Solicitare de înfrățiri între unități administrativ teritoriale din Transcarpatia și Maramureș

spot_img

DISTRIBUIȚI

SEMINAR LA APȚA DE JOS   Prefectul Vasile Moldovan a participat la un seminar organizat în Ucraina, la Apșa de Jos, de către Uniunea Regională a Românilor din Transcarpatia ”Dacia”. La manifestare au fost prezenți consulul Gabriel Nicola, șeful misiunii diplomatice a României din Transcarpatia, directori de unități de învățământ, reprezentanți ai organizațiilor și asociațiilor românești din regiune, respectiv ai cultelor religioase.

La seminar au fost abordate aspecte referitoare la viața comunităților românești din Transcarpatia, la sprijinul solicitat din partea autorităților românești pentru dotarea cabinetelor celor 13 școli românești, materiale didactice, efectuarea de tratamente medicale în țară și amplasarea bustului lui Dragoș Vodă în localitatea Apșa de Mijloc. Consulul Gabriel Nicola a menționat că procesul de descentralizare și comasare a unităților administrativ-teritoriale din Ucraina poate facilita acordurile de înfrățire cu localități din Maramureș

Președintele Uniunii Regionale a Românilor din Transcarpatia ”Dacia”, Ion Botoș, gazda evenimentului, a declarat că românii din Transcarpatia sunt cei mai patrioți.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a vizitat Muzeul de Etnografie și Istorie a Românilor din Transcarpatia din Apșa de Jos, unde a primit solicitarea de a sprijini deplasarea unui grup de elevi de la școlile românești din regiune pentru a vizita, la 1 decembrie a.c., Muzeul Național al Unirii de la Alba Iulia.

 

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA