AcasăActualitate112SEISMELE DIN ITALIA – „Situația e apocaliptică” (VIDEO)

SEISMELE DIN ITALIA – „Situația e apocaliptică” (VIDEO)

DISTRIBUIȚI

SEISMELE DIN ITALIA stârnesc panica în Europa. O serie de patru seisme, dintre care unul de 6,1 grade şi altul de 5,4 grade, au zguduit centrul Italiei, miercuri seara, stârnind panică printre locuitorii afectaţi încă de cutremurul devastator care a avut loc în luna august. Câteva persoane au fost rănite, însă nu au fost raportate decese asociate imediat cu seismele, informează Reuters. Un bărbat în vârstă de 73 de ani din oraşul Tolentino a murit în urma unui atac de cord, posibil ca urmare a şocului cauzat de eveniment, arată DPA citând agenţia italiană ANSA.

 

Două cutremure cu magnitudinea 5,5 şi, respectiv, 6,1 au afectat miercuri centrul Italiei, provocând rănirea uşoară a zeci de persoane, potrivit unui bilanţ provizoriu, după doar două luni de la un cutremur în care şi-au pierdut viaţa aproape 300 de persoane în aceeaşi regiune, potrivit France Presse. În mod paradoxal, primul cutremur a salvat viaţa a numeroase persoane, determinând locuitorii să iasă din case înainte de cel de-al doilea seism, mult mai distrugător. Dar echipele de intervenţie – intrate în acţiune la miezul nopţii, sub ploaie – nu şi-au putut face încă o idee exactă despre amploarea pagubelor.

„Situaţia este apocaliptică. Multe case s-au prăbuşit”, a declarat la un post tv Marco Rinaldi, primarul localităţii Ussita, precizând că probabil nu au existat totuşi victime în comuna sa.

„Al doilea cutremur a fost lung, a fost teribil. Am trecut prin multe seisme, dar acesta a fost cel mai puternic. Din fericire, toată lumea era deja afară din case după primul”, a adăugat el. „Făcând un bilanţ, situaţia nu este atât de catastrofală cum ne-am fi aşteptat” ţinând seama de magnitudinea cutremurelor, a declarat presei şeful protecţiei civile, Fabrizio Curcio: „Câţiva răniţi şi multă panică”.

La Roma, lustre, ferestre şi uşi au vibrat, iar oamenii au ieşit speriaţi pe străzi. Seismul de miercuri seara ar putea fi legat de cel din 24 august, care fusese urmat de mii de replici, unele puternice. Circa 60 de replici au fost înregistrate de altfel şi miercuri, unele dintre ele având magnitudinea de până la 4,6, potrivit INGV. În prima lor ediţie de joi dimineaţa, mai multe ziare italiene titrau:„Coşmar fără sfârşit”, anunţă Agerpres.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA