Acasăsinucidere maramuresSEISM ÎN POLONIA - Bilanţul victimelor a ajuns la opt. Trei cadavre...

SEISM ÎN POLONIA – Bilanţul victimelor a ajuns la opt. Trei cadavre de mineri, găsite unul lângă celălalt

DISTRIBUIȚI

SEISM ÎN POLONIA Bilanțul alunecărilor de teren care s-au produs marți seară într-o mină de cupru din Polonia după un cutremur a crescut la opt morți, a anunțat miercuri seară grupul care deține exploatarea, KGHM.

SEISM ÎN POLONIA Echipele de salvare au găsit corpurile ultimilor trei mineri “unul lângă celălalt”, a declarat presei directorul minei Rudna, Pawel Markowski.

“Operațiunile de salvare au durat 24 de ore. Am făcut totul pentru a salva victimele. Din nefericire, am pierdut”, a adăugat el. Potrivit acestuia, a fost “cea mai mare tragedie” din această mină în ultimii 55 de ani.
Alunecările de teren s-au produs la o adâncime de 1.100 de metri. În total, 17 mineri se aflau în zona respectivă, dintre care nouă, răniți ușor, au putut fi salvați. Echipele de salvare au fost nevoite să îndepărteze cu mâinile bucăți mari de stâncă, fapt ce a încetinit înaintarea lor.

Seismul, al cărui hipocentru a fost localizat la o adâncime de 1.500 de metri, s-a produs în mina Rudna din localitatea Polkowice, în sud-vestul Poloniei, una dintre cele mai mari mine de cupru din lume.

Magnitudinea sa a fost estimată la 4,4 de Institutul american de Geofizică (USGS), în timp ce Institutul de Geofizică al Academiei poloneze de științe l-a estimat la 4.

citeşte şi CEREMONIE – Scriitorul de origine română Elie Wiesel omagiat la Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA

Conducerea minei a afirmat că energia eliberată de cutremur a fost de opt puncte pe o scară de zece utilizată în industria minieră. Premierul polonez, Beata Szydlo, a anulat o reuniune a Executivului, programată să aibă loc miercuri, pentru a se deplasa la Polkowice și a se întâlni cu minerii de la Rudna.

sursa

foto

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA