AcasăActualitateȘEFUL DSP MARAMUREȘ - Amendat pentru că nu purta mască chiar când...

ȘEFUL DSP MARAMUREȘ – Amendat pentru că nu purta mască chiar când era premiat pentru eforturile în lupta cu virusul

spot_img

DISTRIBUIȚI

Ieri, 13 decembrie, la Catedrala Episcopală Sf. Treime din Baia Mare mai multe oficialități ale județului au participat la o festivitate în care au  fost premiați pentru lupta împotriva pandemiei COVID-19 în Maramureș. Printre cei care au primit Ordinul Omagial ”Preot Nicolae Gherman” și Medalia Omagială ”Preot Nicolae Gherman” acordate de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului prin Preasfințitul Părinte Iustin, Episcop al Maramureșului și Sătmarului la Catedrala Episcopală ”Sfânta Treime” din Baia Mare se află Vasile Pop, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Ludovica Rusu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, Gabriela Hofer, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie ”Dr. Nicolae Rușdea” Baia Mare și dr. Rareș Pop, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, scrie BaiaMare24.ro

Ce spune CJSU Maramureș

Au fost dispuse verificari cu privire la sesizarea de mai sus. Una dintre persoanele care nu au respectat prevederile legislatiei in vigoare cu privire la respectarea măsurilor de protectie individuala s-a autodenuntat la politie. O sa va comunicam, dupa finalizarea verificarii, sanctiunile care au fost aplicate”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Ce spune Rareș Pop, directorul DSP Maramureș

Într-o intervenție în direct la postul TV Antena 3, directorul DSP Maramureș și-a expus punctul de vedere cu privire la această situație, fiind ascultat inclusiv de către șeful DSU, Raed Arafat. Pop și-a recunoscut greșeala și a povestit inclusiv faptul că s-a autodenunțat la Poliție.

Ce spune Episcopia

Episcopia Maramureşului şi Sătmarului a transmis prin intermediul paginii de socializare un comunicat de presă în care explică de ce directorul DSP Maramureş, Rareş Pop, nu a purtat masca de protecţie într-un spaţiu închis. Mai mult, au publicat mai multe foto în care mai marele DSP poartă mască, însă au şters toate fotografiile postate anterior în care Rareş Pop nu purta masca. De altfel Episcopia recunoaşte greşeala, însă a șters de pe rețelele de socializare fotografiile respective.

COMUNICATUL DE PRESĂ TRANSMIS DE EPISCOPIA ORTODOXĂ ROMÂNĂ A MARAMUREȘULUI ȘI SĂTMARULUI:

Astăzi, la finalul Sfintei Liturghii, săvârșită în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Municipiul Baia Mare, cu respectarea tuturor regulilor sanitare și de distanțare fizică, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a arătat prețuire, înaltă apreciere și mulțumire față de eroii vremurilor grele pe care le trăim – medicii și cadrele medicale care activează în Sistemul de Sănătate băimărean, fiind într-un război cu un dușman nevăzut, dar extrem de periculos și ucigaș, virusul SARS-CoV-2 -, conferindu-le în mod solemn, Ordinul Omagial „Preot Nicolae Gherman” și Medalia Omagială „Preot Nicolae Gherman”, pentru toată activitatea desfășurată în slujba aproapelui, a pacienților care au nevoie de îngrijire și asistență medicală în lupta cu Covid-19.

În lupta cu virusul Covid-19, Biserica și Spitalele din România, au fost Instituțiile care și-au dat mâna pentru alinarea suferințelor sufletești și trupești ale oamenilor, pentru a traversa cu bine această perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea.

Regretăm profund faptul că un gest de înaltă apreciere și recunoștință pe care îl face Biserica față de cei ce se s-au luptat și se luptă zi de zi pentru fiecare viață, a devenit o știre negativă de presă! Dr. Rareș Pop a purtat tot timpul, conform regulilor sanitare, masca, precum se poate vedea din imagini, doar preț de 30 secunde, pentru solemnitatea momentului, a simțit nevoia de a lăsa masca de protecție! Dumnezeu să ne ierte atunci când suntem slabi și nu putem vedea binele, frumosul, adevărul, omenia și recunoștința, din pricina slăbiciunilor noastre omenești!

Sursă: BaiaMare24.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA