AcasăEvenimentSportȘEFĂ DE GRUPĂ - Înaintea ultimei etape, România a câștigat Grupa B...

ȘEFĂ DE GRUPĂ – Înaintea ultimei etape, România a câștigat Grupa B de la CM Germania

DISTRIBUIȚI

ȘEFĂ DE GRUPĂ România s-a calificat în optimile de finală de la Mondiale, iar astăzi a aflat că o face din postura de câştigătoare a grupei. Asta pentru că duelul dintre Franţa și Spania, s-a încheiat la egalitate, 25-25. Tricolorele vor juca luni împotriva locului 4 din grupa B.

Cu patru victorii din patru posibile la turneul final din Germania, Neagu&Co sunt sigure de locul întâi în grupă. Singura care ne putea depăşi era Franţa, pe care o vom întâlni vineri în meci direct. Dar reprezentantele Hexagonului s-au încurcat şi cu Spania (25-25), după ce în debutul grupei pierduseră total neaşteptat cu Slovenia (23-24).

Franţuzoaicele au avut meciul în mână, despinzându-se în repriza secundă chiar la patru goluri, scor 17-13, dar finalul le-a aparţinut ibericelor.

Ambros Martin va avea astfel ocazia să odihnească mai multe jucătoare de bază în confruntarea cu Franţa, prospeţimea urmând a fi una dintre cheile pentru un parcurs cât mai lung, după cum a recunoscut şi Neagu.

„Dacă meciul cu Franţa nu ar mai conta, ar fi binevenită o zi de pauză. Cu siguranță că resimt oboseala. Chiar ar fi binevenită o zi în plus de pauză pentru că urmează niște meciuri de foc. Sper să avem ocazia să ne și odihnim puțin mai mult” a recunoscut Cristina după victoria cu Angola.

Pentru a câştiga grupa încă după patru jocuri, România avea nevoie de o victorie a Spaniei sau de un rezultat de egalitate. Ibericele au jucat mai bine prima repriză, dar au terminat repriza în dezavantaj, 10-11.

În partea secundă, Franţa a avut trei goluri avans, dar Spania a fost echipa care a revenit din urmă şi a egalat spre final. Niakate a înscris golul pentru 25-24 în minutul 59:20. ”Asta este, nu avem şi noi norocul, să ne ajute şi pe noi cineva o dată la indirecte…”, discutăm între noi imediat după această reuşită. Spania cere time-out şi se aruncă în atac. Cu 7 secunde înainte de final este … 7 metri! Carmen Martin ia mingea şi trage cu sete. Este goooooooooool! 25-25. Am câştigat grupa!

Până la urmă, Spania a ”jucat” şi pentru Ambros Martin. Ipotetic vorbind, pentru că şi-a urmărit propriul interes, să încerce să evite Norvegia în optimi. Spania i-a oferit selecţionerului acea zi de odihnă în plus pe care şi-o dorea pentru propriile fete, cele care au jucat câte 60 de minute. Regretul de mai devreme s-a tranformat într-o mare bucurie spre miezul nopţii!

Astfel, România va întâlni locul 4 din grupa B în optimi. Cel mai probabil, această poziţie va fi ocupată de Cehia sau de Ungaria.

Clasament grupa A

Clasament grupa B

Au mai rămas de disputat din grupa B:

Vineri

Argentina – Polonia

Cehia – Ungaria

Norvegia – Suedia

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA