AcasăAdministrațieŞEDINŢĂ ORDINARĂ CJ - 15 proiecte de pe ordinea de zi şi...

ŞEDINŢĂ ORDINARĂ CJ – 15 proiecte de pe ordinea de zi şi cinci puncte suplimentare aprobate de consilierii judeţeni

spot_img

DISTRIBUIȚI

 

ŞEDINŢĂ ORDINARĂ CJ Aleșii județeni s-au întâlnit într-o nouă ședință ordinară, vineri, 31 martie, pentru a vota 15 proiecte aflate pe ordinea de zi, precum și cinci puncte suplimentare.

ŞEDINŢĂ ORDINARĂ CJ Ședința a fost prezidată de președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care a amintit despre vizitele oficiale primite săptămâna trecută din partea ambasadorului Statelor Unite ale Americii, a ambasadorului Ucrainei, dar și inimoasa delegație sosită din Republica Moldova, care a invitat județul Maramureș să devină partener al Euroregiunii Siret – Prut – Nistru.

Consilierul județean Cristian Anghel a vorbit despre ședința din 15 martie 2017 a Comisiei pentru strategii, proiecte de dezvoltare și relații internaționale, unde au fost prezenți toți membrii comisiei, aparatul propriu de specialitate al Consiliului Județean, președintele CJ Maramureș, firma care a elaborat strategia de dezvoltare a județului și invitați.

În cadrul acestei întâlniri au fost prezentate toate colaborările existente la nivel internaţional și s-a propus un inventar al tuturor înfrățirilor unităților administrativ-teritoriale din Maramureș. În ceea ce privește strategia județului, șeful administrației județene a propus să se meargă pe două ramuri distincte, o strategie investițională și una în domeniul turismului.

Plenul Consiliului Județean Maramureș a luat act de trei demisii, respectiv cea a lui Mircea Ciocan (PER), Cosmin Drulea (PSD) și Bogdan Tomoiagă (PSD).

În locul acestora, dar și al fostului consilier județean PSD, Emil Marinescu, care și-a dat demisia încă din august 2016, aleșii județeni i-au validat, nominal, pe Călin Ștefan Pop, Sorin Șunea și Florica Roman, supleanți pe lista PSD, dar și pe Ioan Buda, supleant pe lista PER.

Un alt proiect de hotărâre a stabilit că, noii consilieri vor lua locul vechilor consilieri în comisiile de specialitate. Călin Ștefan Pop a devenit membru al Comisiei pentru buget-finanțe și al Comisiei pentru strategii, proiecte de dezvoltare și relații internaționale, în locul lui Emil Marinescu.

Ioan Buda a luat locul lui Mircea Ciocan în Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului și protecția mediului și în Comisia pentru sănătate, muncă și solidaritate socială, familie și asistență socială.

Sorin Șunea a devenit membru al Comisiei pentru strategii, proiecte de dezvoltare și relații internaționale și Comisia pentru activități de turism, tineret și sport, comisii din care făcea parte Cosmin Drulea.

sedinta CJ2

Florica Roman a luat locul lui Bogdan Tomoiagă în Comisia pentru strategii, proiecte de dezvoltare și relații internaționale și Comisia de urbanism, amenajarea teritoriului și protecția mediului.

Consilierii județeni au aprobat repartizarea sumelor din cota de 20% calculate din cotele și sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor în ordinea cronologică a vechimii acestora, pentru rambursarea ratelor la împrumuturile contractate, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală pe anul 2017.

Cu excepția municipiilor Baia Mare și Sighetu Marmației, majoritatea orașelor și comunelor au primit câte 100 mii lei pentru anul 2017, excepție făcând Dragomirești (528 mii lei), Ariniș (238 mii lei), Băsești (274 mii lei), Bicaz (549 mii lei), Boiu Mare (386 mii lei), Gârdani (398 mii lei), Leordina (202 mii lei), Oarța de Jos (318 mii lei), Oncești (362 mii lei), Poienile Izei (555 mii lei), Rona de Jos (301 mii lei), Șieu (145 mii lei) și Vima Mică (367 mii lei).

Prin hotărârea Consiliului Județean s-a stabilit și repartizarea sumei de 10.452 mii lei reprezentând sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru drumurile județene și comunale pentru anul 2017, respectiv 9.500 mii lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și suma de 952 mii lei pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile comunale.

Consilierii județeni au stabilit și doi membri supleanți în Consiliul de Administrație al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, respectiv Sorin Șunea, propus de grupul PSD-UDMR și Cornel Varga, propus de grupul PMP.

Cei doi membri supleanți în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare sunt Ioan Cheudean, din partea Coaliției pentru Baia Mare, și PER și Felician Cerneștean, propus de grupul PNL.

Toate proiectele propuse spre aprobare au fost votate de plenul Consiliului Județean Maramureș.

sedinta CJ5

La finalul ședinței, irlandezul Peter Hurley s-a adresat aleșilor județeni cu rugămintea de a se implica și a populariza evenimentele culturale care vor avea loc în perioada 23–30 iulie în Țara Lăpușului și în intervalul 13 – 20 august în Țara Maramureșului.

 

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA