AcasăAdministrațieȘEDINȚĂ LA PALATUL ADMINISTRATIV – Protocol de colaborare în scopul protejării monumentelor...

ȘEDINȚĂ LA PALATUL ADMINISTRATIV – Protocol de colaborare în scopul protejării monumentelor istorice din Maramureș

DISTRIBUIȚI

ȘEDINȚĂ LA PALATUL ADMINISTRATIV  La Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc miercuri, 19 iulie, o întâlnire la care au participat prefectul Sebastian Mihai Lupuț, Preasfințitul Iustin Hodea Sigheteanul, episcop și consilierii pr. Virgil Jicărean și pr. Teodosie Bud din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, Aura Pintea, inspector în cadrul Direcției Județene pentru Cultură Maramureș, cpt. Marian Pițiș, șef Inspecție prevenire, și cpt. Marian Buciuman, din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș, Ioan Micle și Traian Fodor, din partea Instituției Prefectului – Județul Maramureș.

Întâlnirea va fi urmată de semnarea unui protocol între instituțiile menționate, având scopul ca acestea să colaboreze pentru protejarea și punerea în valoare a monumentelor istorice, pentru informarea reciprocă și pentru a avea o acțiune unitară în spiritul legislației în vigoare în domeniul monumentelor istorice și al protecției civile.

Prin acest protocol se va constitui un grup de lucru care va evalua situația monumentelor istorice din patrimoniul Episcopiei Ortodoxe, situate în județul Maramureș. În final, grupul de lucru va emite recomandări în vederea conservării acestor monumente.

 

Informații furnizate de Instituția Prefectului – Județul Maramureș

citeşte şi DECIZIA POATE FI ATACATĂ – Judecătoria Medgidia a admis cererea de eliberare condiționată a lui Mircea Băsescu, fratele fostului președinte

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA