spot_img
AcasăAdministrațieȘEDINȚĂ LA PALATUL ADMINISTRATIV - Întâlnire în vederea semnării unui protocol menit...

ȘEDINȚĂ LA PALATUL ADMINISTRATIV – Întâlnire în vederea semnării unui protocol menit să protejeze bisericile din lemn

DISTRIBUIȚI

ȘEDINȚĂ LA PALATUL ADMINISTRATIV Prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, și subprefectul Gavriș Ardelean s-au întâlnit joi, 27 iulie, cu Preasfinția Sa Vasile Bizău, episcopul greco-catolic de Maramureș, pentru a purta o discuție pe tema protejării monumentelor istorice, cu precădere a bisericilor din lemn.

La întâlnire au mai participat dr. Ioan Marchiș, directorul Direcției Județene pentru Cultură Maramureș, și cpt. Marian Buciuman, din partea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență “Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș.

Ca urmare a acestei întâlniri, precum și a unei discuții purtate de conducerea județului cu reprezentanții Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, în urmă cu o săptămână, va fi semnat un protocol între instituțiile menționate.

Protocolul are ca scop colaborarea pentru protejarea și punerea în valoare a monumentelor istorice, pentru informarea reciprocă și pentru a avea o acțiune unitară în spiritul legislației în vigoare în domeniul monumentelor istorice și al protecției civile.

Se va constitui un grup de lucru care va evalua situația bisericilor de lemn incluse pe lista monumentelor istorice din Maramureș, din patrimoniul Episcopiei Ortodoxe și al Episcopiei Greco-Catolice. În final, grupul de lucru va emite recomandări în vederea conservării acestor monumente.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

citeşte şi INSTITUŢIA PREFECTULUI – Rapoarte de activitate pe primele şase luni ale anului, prezentate la ședința Colegiului Prefectural Maramureș

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA