AcasăAdministrațieȘEDINȚĂ LA GUVERN – Înființarea Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia...

ȘEDINȚĂ LA GUVERN – Înființarea Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare, la un pas de realizare

spot_img

DISTRIBUIȚI

ȘEDINȚĂ LA GUVERN  Înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional “Lascăr Pană” din Baia Mare a intrat “în linie dreaptă”. În şedinţa de Guvern de miercuri, 10 octombrie, la punctul 10 este proiectul de hotărâre  “privind actualizarea anexei nr. 30 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și înființarea Complexului Sportiv Naţional “Lascăr Pană”, în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului”.

Astfel, eforturile  Secretarului de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, maramureşeanul Cosmin Butuza au dat roade, iar Maramureşul va avea o bază sportivă naţională similară cu cele din Snagov, Bucureşti şi Piatra Arsă. La succesul proiectului au avut un aport substanţial Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Iniţiat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Proiectul de hotărâre are deja aviz favorabil de la  Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, dar şi al Consiliului Local Baia Mare.

Înfiinţarea Centrului Sportiv Naţional “Lascăr Pană” în Baia Mare susţine dezvoltarea sportului de performanţă prin asigurarea condiţiilor optime de pregătire pentru sportivi. Aceştia vor beneficia de utilităţi pe care le au la dispoziţie loturile naţionale şi olimpice, deci implicit acestea ar putea să se pregătească la noi în oraş.

În cadrul Complexului se vor putea organiza competiţii de rang international, municipiul Baia Mare fiind astfel pus pe harta competiţională naţională şi internaţională.

Potrivit proiectului, CNS Baia Mare va fi unul dintre cele mai complexe şi mai performante centre naţionale care, pe lângă Sala Polivalentă ” Lascăr Pană” şi Baza de Atletism va reuni sub aceeaşi umbrelă şi Bazinele de înot, cel acoperit şi cel în aer liber,  Terenul de Rugby şi un Centru Medical de Refacere Sportivă, la care se vor adăuga spaţiile de masă şi cazare pentru sportivi şi antrenori. Pe lângă acestea se are în plan şi deschiderea unei Baze de pregătire de Kaiac-Canoe, sport care are tradiţie în municipiu.

 

Sursă: Emaramures

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA