spot_img
AcasăAdministrațieȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ - Primarul Cherecheș a obținut susținerea aleșilor locali pentru mai...

ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ – Primarul Cherecheș a obținut susținerea aleșilor locali pentru mai multe proiecte de interes pentru Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Aleșii locali băimăreni au fost convocați astăzi la o ședință extraorinară a Consiliului Local. În debutul ședinței, a fost reiterată posibilitatea ca Municipiul Baia Mare să părăsească proiectul „Sistemul de management integrat al deșeurilor Maramureș”. 

„Trebuie să tăiem răul de la rădăcină din fază incipientă și să abordăm în mod direct Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Maramureș pentru a ne pune la dispoziție documente. Chiar nu vreau să ajungem în aceeași situație ca și cu Aeroportul Maramureș, un proiect în care Consiliul Județean a blocat dezvoltarea economică a municipiului Baia Mare prin gestiunea dezastruoasă”, a arătat Cătălin Cherecheș.

Alte proiecte care au fost aduse în atenția consilierilor locali și aprobate de către aceștia:

1. Polițiștii locali, în stradă, în folosul comunității

„Am redistribuit suma de 14.500 de lei pentru sistemul de alarmare a municipiului Baia Mare. Astfel, pe timp de noapte instituțiile în care se desfășoară activități administrative nu vor mai fi păzite cu pază fizică ci acest lucru va fi soluționat prin conectarea la un sistem de monitorizare și intervenție. Astfel, polițiștii locali vor fi duși în stradă și vor acționa în folosul comunității băimărene”, declară Cătălin Cherecheș.

2. Tarife mai mici la Expo Flora

„La propunerea mea, consilierii locali au aprobat ca tariful la ediția din acest an a expoziției „Expo Flora”, eveniment desfășurat în cadrul Festivalului Castanelor să fie mai mic față de anii precedenți. Astfel, pentru a vizita expoziția, elevii și studenții vor plăti 1 leu, în timp ce adulții 3 lei”, arată primarul.

3. Festivalul „Roua”, eveniment de tradiție pentru cartierul Firiza

„Cetățenii cartierului Firiza și-au exprimat dorința ca Festivalul „Roua” să aibă loc la data de 15 august, dorindu-și astfel să păstreze tradiția. Din acest motiv am decis să propun consilierilor locali modificare datei de desfășurare a evenimentului”, a spus Cătălin Cherecheș.

4. Fundația „Baia Mare 2021” a renăscut

„Propunerea mea a fost să modificăm Consiliul Director al „Fundației Baia Mare 2021”, având în vedere că ne dorim să mărim spectrul de activitate a fundației. Din această perspectivă am propus ca Dorin Miclăuș să fie directorul executiv al noului Consiliu. Din noua organigramă mai fac parte și Nicolae Aurelian Mureșan, membru, și Sebestyen Eliza, secretar”, a spus primarul băimărean.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA