AcasăAdministrațieSECURITATE - Sistem video de monitorizare a principalelor căi de comunicație rutieră...

SECURITATE – Sistem video de monitorizare a principalelor căi de comunicație rutieră din județ

spot_img

DISTRIBUIȚI

SECURITATE În urmă cu aproximativ patru ani, consilierul județean Emil Muntean, membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică și fost președinte al Autorității în legislatura trecută, a avut o discuție cu unii președinți ATOP pe țară, unde s-a abordat fenomenul infracționalității.

SECURITATE ”Ni s-a prezentat, la acel moment, faptul că în județele unde ieșirile, respectiv intrările din județele respective au fost securizate cu camere de supraveghere video, infracționalitatea  s-a redus semnificativ.

Proiectul a fost propus încă de la acel moment să fie implementat și în Maramureș, cu susținerea IPJ, fiind realizate studii de teren și Studiul de Fezabilitate.

A fost o colaborare foarte bună cu comandatul IPJ Maramureș, Viorica Marincaș, dar și între IT-iștii Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș și Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean.

Înainte de demararea acestei investiții am cerut, personal, un studiu de piață, pentru a afla care ar fi costurile necesare. Mai mult, am propus ca baza de date obținută prin monitorizarea video să fie pusă și la dispoziția Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Este important să subliniem faptul că acest sistem urmărește doar siguranța cetățenilor județului, dat fiind și faptul că Maramureșul este un județ transfrontalier”, a explicat consilierului județean Emil Muntean, membru în ATOP, acesta având și un centru de refugiați la Șomcuta Mare.

Claudia Breban, directorul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul CJ Maramureș a prezentat o informare conducerii ATOP și membrilor prezenți la ședința Autorității Teritoriale de Ordine Publică de marți, 28 februarie, cu privire la ”Sistemul video de monitorizare a principalelor căi de comunicație rutieră din județ”.

”În cursul anului 2015 a fost realizată o achiziție publică pentru realizare studiu de fezabilitate în vederea implementării unui sistem video de monitorizare a principalelor căi de comunicare rutieră din județul Maramureș.

Au fost executate doar două dintre etapele de servicii care constituiau obiectul contractului nr. 6139/08.07.2015, respectiv: realizare Studiului de fezabilitate și Servicii elaborare documentaţii specifice în vederea obținerii certificatului de urbanism și servicii conexe până la obținerea tuturor avizelor și acordurilor necesare.

SECURITATE atop1

Nu a fost solicitată prestarea de către achizitor a serviciilor de asistență pe perioada de elaborare a proiectului tehnic/execuție lucrări, având în vedere că în perioada de execuție a contractului nu a fost demarată procedura sau contractate servicii de elaborare a proiectului tehnic și nici de execuție a lucrării.

În cadrul bugetului pe anul 2017 al UAT județul Maramureș, în cazul în care Autoritatea Teritorială de Ordine Publică solicită, se poate realiza, în limita bugetelor existente, introducerea unor sume care să permită continuarea sistemului prin realizarea proiectului tehnic/încheierea unui contract de execuție lucrări multianual.

Ulterior aprobării bugetului pentru anul 2017, în cazul în care vor fi bugetate sumele necesare, se vor demara de către compartimentele din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, procedurile care se impun pentru continuarea realizării proiectului”, a declarat Claudia Breban, director al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prezent la ședința ATOP de marți, 28 februarie, a arătat că a avut loc o nouă discuție pregătitoare pentru ca acest proiect important al autorității judeţene să prindă  contur.

”Proiectul presupune instalarea unor camere video performante de supraveghere a traficului pe drumurile județene în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție. Au fost deja finalizate Studiul de fezabilitate și documentațiile suport, iar în această lună (odată cu elaborarea bugetului Consiliul Județean Maramureș) vom analiza posibilitatea alocării de fonduri pentru demararea execuției contractului. Mulțumesc consilierilor judeţeni pentru implicare”,  a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA