spot_img
AcasăLIFESECRETUL CELUI MAI BĂTRÂN OM – De 90 de ani mănâncă același...

SECRETUL CELUI MAI BĂTRÂN OM – De 90 de ani mănâncă același lucru în fiecare zi

spot_img

DISTRIBUIȚI

SECRETUL CELUI MAI BĂTRÂN OM  Emma Morano, cea mai în vârstă persoană din lume, va împlini 117 ani, pe  27 noiembrie. Femeia spune că secretul longevității sale este faptul că de 90 de ani mănâncă același lucru în fiecare zi, informează AFP.

Femeia susține că nu are planuri să-și sărbătorească ziua  de naștere, însă de fiecare dată vin oameni la ea, chiar dacă ea nu îi invită. „Oamenii vin. Eu nu invit pe nimeni, dar ei vin oricum”, a declarat Emma pentru AFP. Ea susține că nu mai are rude apropiate. A divorțat în 1938, după ce singurului ei fiu a murit, iar cei șapte frați ai ei au murit.

Cu toate acestea, Morano nu va avea tort pentru ziua ei de naștere, pentru că ultima dată când a mâncat o felie de tort s-a simțit foarte rău. Însă, aceasta a declarat că va mânca același lucru pe care îl mănâncă în fiecare zi de 90 de ani, două ouă crude și unul fiert. „Mănânc două ouă, și atât. Și biscuiți. Dar nu mănânc mulți pentru că nu mai am dinți”, a declarat bătrâna.

Italianca, o celibatară convinsă, ce trăiește în orașul Verbania din Piemont, Italia,  a primit în luna mai, anul acesta,  vestea performanţei sale de a fi ultima persoană cu o vârstă atât de înaintată (116 ani), după ce oponenta ei, în cursa longevităţii, Susannah Mushatth, s-a stins din viață la vârsta de   116 ani și 311 zile. La aflarea veştii, bătrâna a exclamat: ”Oh Doamne, sunt pe pământul asta de când lumea”.

Emma Morano s-a născut în nordul Italiei, în regiunea Piedmont, pe data de 29 noiembrie 1899. Acum locuieşte într-un mic orăşel de pe coastă, la graniţa cu Elveţia. În ciuda vârstei sale înaintate, doctorii spun că venerabila doamna nu prezintă nicio problemă de sănătate.

New York Times relata în 2015 că în adolescenţă, Emma suferea de anemie, aşa că un doctor i-a recomandat să consume zilnic ouă crude și unul fiert, obicei la care nu a renunţat nici până azi. Ea a consumat peste 100.000 de ouă.

Emma Morano s-a retras din activitate târziu, la 75 de ani. A avut de-a lungul timpului, profesii diverse: a fost, printre altele, bucătar şi muncitor în fabrică.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA