AcasăLifestyleSecretele unei picturi reușite. 4 ponturi pentru începători

Secretele unei picturi reușite. 4 ponturi pentru începători

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: pexels.com

 

Pictura poate fi o metodă de a-ți petrece timpul când ai nevoie de o activitate relaxantă și de inspirație, dar poate să devină și o pasiune pe care o dezvolți activ și cu interes pentru progres. Indiferent de locul în care te afli, trebuie să ții cont de câteva reguli importante pentru a-ți pune bazele unei practici corecte.

Iată câteva sfaturi care se aplică dacă vrei să lucrezi cu atât în acuarelă, cât și în acrilice sau alte tipuri de vopsea:

  1. Începe pictura cu cele mai deschise nuanțe

Este ușor să te frustrezi atunci când lucrurile îți scapă de sub control sau când faci anumite greșeli, iar dacă începi o pictură de la culorile mai închise, nu vei putea să faci modificări semnificative. Primul strat de acuarele va avea mereu un aspect aproape transparent și vei putea să pictezi peste acestea cu un strat de culoare intensă și să schimbi ceea ce ai gândit inițial pentru lucrare. Alege hârtie pentru pictura cu acuarele pentru ca acestea să se transfere cât mai ușor de pe pensulă și să ajungi la un rezultat ideal.

  1. Atenție la cantitatea de apă folosită

Cu cât folosești mai multă apă, cu atât mai deschise la nuanță și „diluate” vor fi acestea. În caz contrar, când folosești prea puțină apă, acuarela nu se va întinde la fel de bine și nu vei putea crea efectele pe care ți le dorești. Este recomandat să ai mereu la îndemână cât mai multă apă, pentru a putea interveni când este nevoie. În cazul vopselei acrilice, dacă folosești 80% apă și 20% vopsea, aceasta va fi diluată, iar dacă vrei o textură mai groasă și o culoare mai intensă, schimbă proporțiile.

  1. Combină culorile

Ca începător, nu îți vei dori să investești de la început într-un set de culori divers și scump. Pentru a putea face lucrurile mai simple, însă fără a recurge la compromisuri, învață să combini culorile. Cu ajutorul paletei poți mixa culorile primare (roșu, albastru și galben) și poți interveni în nuanța, precum și intensitatea vopselelor.

  1. Observă diferența dintre uscat și umed

Felul în care lași o pictură să se usuce sau cum adaugi alte straturi de acuarelă diferă în funcție de rezultatul pe care vrei să-l obții. Dacă vrei să creezi un efect precum cel de ombre în pictură, aplică noi straturi când vopseaua este umedă. Aplicarea unui nou strat peste cel deja uscat va avea un efect opac și va acoperi în totalitate culoarea de sub.

  1. Oferă-ți timp și ai încredere în proces

Pictura nu este o pasiune pe care poți să o perfecționezi fără multă muncă și răbdare. Pentru a crea o pictură reușită va trebui să treci printr-o etapă destul de lungă de eșecuri și să ai încredere în timpul de care ai nevoie pentru a învăța. Practica este mama învățării, așa că exersează zilnic pe cât posibil, fără a te aștepta la un rezultat inedit din primul moment.

Alege pictura ca mediu care să te ajute să te descarci sau să te reconectezi cu artistul din tine. Această activitate îți va oferi o pauză în care ai posibilitatea să privești totul cu noi ochi și să investești în creație.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA