Acasăsinucidere maramuresSECHESTRU – Vezi ce țară a luat decizia de a sechestra conturile...

SECHESTRU – Vezi ce țară a luat decizia de a sechestra conturile Facebook

DISTRIBUIȚI

SECHESTRU  În ziua în care s-a anunţat că veniturile Facebook au înregistrat o creştere peste aşteptări, un procuror federal din statul brazilian Amazonas a obţinut în instanţă blocarea sumei de 11,7 milioane de dolari din conturile Facebook Inc, informează Reuters. Decizia vine ca urmare a refuzului companiei de a furniza date despre mesajele unor utilizatori ai serviciului WhatsApp, deţinut de Facebook, în cadrul unei investigaţii penale.

Potrivit procuraturii, fondurile îngheţate corespund amenzilor primite de Facebook în urma refuzului de a preda datele cerute de judecători. Reprezentanţii Facebook nu au comentat încă sechestrul pus pe conturi.

Într-o decizie luată săptămâna trecută, o instanţă din Brazilia a respins argumentele invocate de Facebook pentru refuzul de a preda informaţiile solicitate. Reprezentanţii reţelei de socializare au afirmat că responsabilitatea serviciilor de telefonie şi internet aparţine operatorilor din SUA şi Irlanda, ceea ce ar necesita o cooperare internaţională.

Procurorul Alexandre Jabur, autorul ordinului de îngheţare a conturilor, a declarat că Facebook a arătat o enormă desconsiderare a instituţiilor braziliene, în special a instanţelor de judecată, a procuraturii şi a poliţiei.

Instanţele din Brazilia au decis blocarea serviciului WhatsApp în trei cazuri diferite din decembrie 2015 până în prezent. Cea mai recentă decizie de acest fel a fost luată săptămâna trecută, însă în aceeaşi zi preşedintele Curţii Supreme, Ricardo Lewandowski, a anulat decizia.

 

Sursă info.

Sursă foto.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA